RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 1. detsember 2017

Jaak Madison: Eesti ei tohi nõustuda sisserände piirmäära kehtestamisega

Eesti Konservatiivse Rahvaaerakonna (EKRE) aseesimehe, riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni aseesimehe Jaak Madisoni sõnul on Eesti valitsuse kui Euroopa Liidu eesistuja esitletud ettepanek, mis välistab kohustuslikud põgenikekvoodid järgmise rändekriisi lahendusena osaliselt asjalik, kuna sisaldab mitmeid punkte, mida on ka Ungari ja Poola soovinud.

„Küll aga on täiesti vastuvõetamatu Eesti-poolne ettepanek kehtestamaks igale riigile oma sisserändajate piirmäär, sest sellega antakse põhilised ohjad Euroopa Komisjonile, kes võiks edaspidi otsustada liikmesriikide migratsioonipoliitika üle. Mitte mingisugust kvoodisüsteemi ei saa lasta sündida, vaid tugineda tohib ainult riikide vabal tahtel ja soovil,“ on Madison veendunud.

Tema hinnangul peaksid Euroopa Liidu liikmesriigid solidaarselt järgima hoopis Ungari eeskuju. „Ungari andis hindamatu panuse EL-i välispiiride kaitsesse, kui sulges piiri ebaseaduslikele migrantidele ja säästis sellega teisi Balkani riike,“ rääkis Madison.

Euroopa Liidu riigid peaksid riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni aseesimehe sõnul keskenduma hoopis Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika rannikule missioonide saatmisele, et peatada migrantide pääs Vahemerele ja lõpetada inimkaubitsejate tegevus. „Samuti oleks üks osa sellest tegevusest põgenikelaagrite ülesehitamine tõelistele sõjapõgenikele, kes vajavad abi perioodiks, kui nende kodumaal on ohtlik ja nad ei saa sinna tagasi pöörduda. Need peaksid olema Eesti tegelikud ettepanekud,“ rõhutab Madison.

Allikas: http://uueduudised.ee/uudis/eesti/jaak-madison-eesti-ei-tohi-noustuda-sisserande-piirmaara-kehtestamisega/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP