RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 29. detsember 2017

USA kindral Norras: Sõda on tulemas

Neljapäeval Norras viibinud USA merejalaväe ülem, kindral Robert Neller ütles seal olevatele USA sõduritele, et nad oleks valmis sõjategevuseks.

„Ma loodan, et ma eksin, aga sõda on tulemas,” ütles kindral Neller, „teie olete siin, et sõdida infosõda, poliitilist sõda, oma kohalolekuga.”
Kindral viitas võimalusele, et järgmine suurem konflikt puhkeb Venemaa ja Vaikse ookeani piirkonnas, vahendab Fox News.

Major Ronald Green ütles, et USA on võimeline on väekontingendi suuruse tõstma Norras üleöö 300 pealt 3000 peale.
Hoiatused tulid päev enne seda, kui USA kaitseminister Jim Mattis teatas USA sõduritele Fort Bragg’i baasis Põhja-Carolinas, et tormipilved kogunevad Põhja-Korea kohale.
Venemaa on hoiatanud, et USA uute väeosade tulek Norrasse võib kahjustada kahe maa suhteid.
Kindral Neller ütles Trondheimi lähedal asuvas sõjaväebaasis, et USA fookus on liikumas Lähis-Idalt üle Ida-Euroopale ja et sõdurid peaks olema lähiajal valmis „big-ass” (tõlkes: suureks) sõjaliseks konfliktiks.

Venemaa on olnud väga tõrges USA vägede toomise suhtes Norrasse. See on esimene kord pärast teist ilmasõda, mil USA väeosad tuuakse Norrasse.
Käesoleva aasta septembris viis Venemaa koos Valgevenega läbi suure sõjalise õppuse, kus harjutati sõjategevust Ida-Euroopas.

Esmaspäeval avalikustatud Trumpi administratsiooni uue julgeolekustrateegia kohaselt on Venemaa ja Hiina kaks sellist riiki, mis esitavad väljakutse „Ameerika jõule, mõjule ja huvidele, eesmärgiga kahjustada Ameerika julgeolekut ja õitsengut”.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP