RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 21. detsember 2017

Toetust kasvatanud EKRE-st on saanud meeste seas populaarseim erakond

Illustratsioon: ADCstock/Bigstockphoto.com

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) toetus on kasvanud 17 protsendini ning erakonnast on saanud meeste seas populaarseim partei, nähtub Postimehe ja BNS-i tellitud Kantar Emori küsitlusest.

Küsitluse kohaselt on Keskerakonna toetus langenud 21,5 protsendile, mis tähistab peaministriparteile aasta madalaimat reitingut. Koalitsioonierakondade toetus kokku on vaid 44,5 protsenti.
Suurimat toetust omab küsitluse kohaselt Reformierakond, mille poolt hääletaks praeguse seisuga 27,8 protsenti vastanutest.
IRL-i toetus on jõudnud 8 protsendi tasemele, mis on siiski kaugel erakonna varasemate aastate keskmisest ehk 15-protsendilisest toetusest.

Kui sotside toetus on langenud 15 protsendini, siis EKRE toetus on tõusnud 17 protsendi tasemele. Seejuures on konservatiividest saanud meeste seas kõige populaarsem erakond (24,5 protsenti).
Roheliste toetus on tõusnud 4 protsendini, jõudes lähedale endiselt valimiskünnise piirimail paikneva Vabaerakonna 6-protsendilisele toetusele.

Märkimisväärne on ka asjaolu, et kui veel novembris oli “ei oska öelda” vastanute ehk ilma selge parteilise eelistuseta isikute osakaal 19,3 protsenti, siis detsembris tõusis nende hulk 28,8 protsendini ehk ligi kolmandikuni valimisõiguslikest inimestest.
Küsitlus viidi läbi 8.-14. detsembril veebiintervjuude vormis. Kokku küsitleti 953 inimest ning küsitluse läbiviija kinnitusel on küsitluse maksimaalne statistiline viga 2,9%.

Allikas: http://objektiiv.ee/toetust-kasvatanud-ekrest-on-saanud-meeste-seas-populaarseim-erakond/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP