RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 22. detsember 2017

MATTI ILVES: EESTI SEAB TEADLIKULT OHTU KAITSEVÄE RAHALISE ABI USA-lt

USA kaitseminister James Mattis saab 2018. aastal kasutada kuni 100 miljonit dollarit Balti riikide kaitsevõime toetamiseks, toetus jaguneks kolme riigi vahel võrdselt ja nüüd võime sellest ilma jääda. USA president Donald Trump ähvardas lõpetada rahalise abi andmise nendele riikidele, mis toetavad ÜRO-s Jeruusalemma-teemalist resolutsiooni.

"Postimees": ""Kõik need riigid, kes võtavad vastu meie raha ja hääletavad Julgeolekunõukogus meie vastu või kavatsevad hääletada assambleel meie vastu; ise võtavad meilt sadu miljoneid või isegi miljardeid dollareid ja hääletavad siiski meie vastu. Hea küll, me jälgime neid vastuhääli. Hääletagu vastu, meile ongi see suur kokkuhoid, meid see ei huvita," märkis Trump."

Raadios teatas aga juba välisminister Mikser, et me häältame Jeruusalemma küsimuses koos Euroopa Liiduga. EL aga ei toeta kohe kindlasti Jeruusalemma tunnustamist ainult juudiriigi pealinnana. See võib aga tähendada USA abist ilmajäämist. Selle abi eest on meil osta enam kui küllalt Eesti esmasele kaitsevõimele vajalikku tehnikat või laskemoona.
_______________
"Vikerradio" just teatas, et Eesti hääletaski USA seisukoha vastu! Seekord hääletas EL mitut moodi, osa jäid ka erapooletuks ja Eesti oli ainsa Balti riigina sotsialistliku valitsuse eestvedamisel USA vastu.

1 kommentaari:

Anonüümne 24. detsember 2017, kell 09:06  

Mikser on ju juut.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP