RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 1. juuli 2011

MATTI ILVES: EESTI RAHVA MUUSEUMI RAHATAOTLUS LÜKATI JÄLLE TAGASI

Euroopa Liit lükkas järjekordselt tgasi Eesti Rahva Muuseumi rahataotluse. Krista Aru sõnul on ta Eesti inimestele lubanud uue muuseumihoone valmimise osas mitmeid kuupäevi. "Me tõesti ootasime Euroopa Komisjonilt rahastamisotsust väga ja seda juba enne jaanipäeva. Lõppotsust pole aga tänase päevani. Selle asemel saatis komisjon meile järgmised küsimused," selgitas Aru ERRi raadiouudistele. Formaalselt tagastas komisjon ERMi projekti rahataotluse, et seda parandataks ja täiendataks. Üks suurtest murekohtadest on Euroopa Komisjoni jaoks uue hoone ehitusmaksumus.
Ehitusmaksumus pole aga kõige suurem probleem, nii kui Aru jutust võis välja lugeda ei mõisteta seal, et miks üks riik XXI sajandil tahab ehitada rahvusmuuseumi? Muidugi ei mõisteta seda, sest ülesanne on ehitada multikultuurne rahvusteta E Liit ja nüüd solgutatakse ERM-i projekti veel edasi-tagasi kuni lõpliku äraütlemiseni.
Minu jaoks oleks see suurüllatus kui rahvusmuuseum raha saab. Ainus võimalus on see ehitada oma rahadega, aga vaevalt meie eurovalitsus julgeb Brüsseli ülemustega vastuollu minna ja ka raha napib suures looderriikide abistamistuhinas.
Maketi foto: Kristo Nurmis

4 kommentaari:

Anonüümne 1. juuli 2011, kell 16:29  

Huvitav situatsioon. Kui ma veel nõukaajal töötasin Kultuurimälestiste projektinstituudis, tegime Moskva rahadega ERM täisprojekti, asukohaga Raadis. Ehitustöid pidid tegema Poola firmad ja kah Moskva rahadega. Kummaline, kultuurne Euroopa ERM-ile raha ei anna, aga matslik Moskva angis (!?) Burov

Matti Ilves 1. juuli 2011, kell 18:23  

Põhimõttelist vahet ei ole EL-u ega NSVL-u vahel. Mõlemad on-olid massoonide ja marksistide projektid, et hävitada rahvused ja kehtestada ülemvõim. Moskvat kiita ei näe siin mingit põhjust.

Lauri 22. juuli 2011, kell 21:54  

Poola firma, ehk pudimöks tegi Narva mnt poolse "aia" ja väravavahimaja (huvitaval kombel see viimane on kaitse all olev objekt), ei miskit rohkemat. Mis teostunud täisprojektist siin rääkida?

kivisildnik 13. veebruar 2012, kell 17:11  

mälu järgi oli kreeka abipakett 42 ERMi



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP