RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 19. juuli 2011

Vandaalid lõhkusid üle saja hauakivi Porkuni Lahingu Memoriaalil


Virumaa Teataja teatab 18.07.2011: "Kurjad käed on ilmselt ööl vastu esmaspäeva keeranud kummuli sadakond hauakivi Porkuni lahingus hukkunute mälestuseks rajatud Vistla memoriaalis.
Esmaspäeva hommikul märkas Tamsalust Rakverre sõitnud liinibussi juht, et Vistla memoriaali sadakond paekivist hauaplaati on pikali keeratud.
“Kahju küll, aga Porkuni lahing kestab edasi,” tõdes Vistla memoriaali loomise algataja Hanno Tamm, kelle sõnul ei ole seoses Porkuni lahinguga ega mälestusmärkidega püstitamisega ka mingit tähtpäeva, mille “auks” vandaalitseda.
Vistla memoriaali taastamise ajalugu ulatub aastasse 1988, kui Väike-Maarja Muinsuskaitse Seltsi ja ennekõike Hanno Tamme eestvedamisel alustati Vistla ühishaudade korrastamisega. Seoses ühishaudade lahtikaevamisega 2004. aastal otsustati kalmistu taastada uuel, sõjamehele väärikal kujul."
Porkuni lahingus võitlesid Eesti iseseisvuslased (sest sakslased olid madri-Eestist taganenud) pealetungiva Punaarmeega. Võim oli Otto Tiefi Eesti valitsuse käes. Kaitsti Eesti vabariiki! Loe täpsemalt: Porkuni lahing
30. juulil toimub Sinimägede suurlahingu 67. aastapäev. Kas tiblad juba provotseerivad, sest neid koos Sitapea Kulliga sinna ei lasta? Nii on nad ka varasematel aastatel haudadel märatsenud.
Allikas: http://rahvuslik.blogspot.com/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP