RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 16. juuli 2011

MATTI ILVES: PANTVAGID VABASTATUD JA KODUS

Ratturite pantvangisaaga on siis õnnelikult lõppenud. Tõenäoliselt maksti siiski lunaraha, "Õhtuleht" kirjutab: "Liibanoni portaal Naharnet väidab maa meediaväljannetele viidates, et Eesti maksis seitsme jalgratturi vabastamise eest röövijatele 10 miljoni euro suuruse lunaraha.
Välisminister Urmas Paet ei andnud neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil küsimusele "jah" või "ei" vastust, öeldes: "Tegemist oli ühisoperatsiooniga. Ühisoperatsioonil on alati mingid kulud ja need kulud olid ka seekord. Need kulud ei olnud väikesed, detailselt ei ole minul võimalik rohkem seda kulude poolt avada."
Peaminister Andrus Ansip lisas pressikonverentsil, et valitsused terroristidega läbirääkimisi ei pea ega lunaraha maksa. "Ei kuule te siit laua tagant mitte mingit muud sõnumit!" väitis ta."
See on tüüpiline poliitikute vale rahvale, mis kõlas nii Asipi ning Paeti suust. Aga mida muud nad saavadki öelda, on ju nende ülemused avalikult kuulutanud, et terroristidega läbirääkimisi et peeta. On aga avalik saladus, et peetakse küll ja makstakse ka lunaraha. Isegi USA peab Afganistanis läbirääkimisi Talibani terroristidega, lugege terrorismi põhjusi SIIT.
Vangistamise asjaolud on ka veel segased, nii kui teatas "Vikerraadio" viidates ühele diplomaadile, olid esitatud nõudmised siiski poliitilised. Tõenäoliselt hiljem lepiti rahaga.
Süü lasub aga täiesti kindlalt meie valitsusel, olles ise sõjas USA liitlasena "islamiterroristidega", ei vaevunud välisministeerium hoiatama meie inimesi mitte reisima ohtlikesse piirkondadesse.
Foto: Toomas Huik

3 kommentaari:

Anonüümne 16. juuli 2011, kell 12:54  

a) tegemist ei olnud eriliselt ohtliku piirkonnaga
b) sellegipoolest oli üleval juba enne pantvangdraamat välisministeeriumi hoiatus sinna mitte reisida (eelkõige ilmselt sündmuste pärast üldiselt Lähis-Idas ja Põhja-Aafrikas)

Anonüümne 17. juuli 2011, kell 04:56  

Ei saa aru mis kuradi rahvuslased.. Mul on küll kindlam tunne maailmas seigeldes teades,et minu eest kui vaja maksta, ei koonerdata. Esimest korda tekivad maksuametit pettes süümekad.

Anonüümne 17. juuli 2011, kell 08:13  

Kuule Anonüümne...
Sinu eest ei maksa küll keegi midagi,muidugi juhul kui Sa oled Esimese eesti rikas ja ilus,Eesti ühiskonnas kõrgel positsioonil olev kodanik siis võid loota abile.Nagu need jõukuridki...



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP