RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 4. aprill 2013

Eurosotsialismi päikeseseäras - MÄRTS 2013

Eurobürokraatia teeb massid õnnelikuks - rohkem pabereid tähendab rohkem ametnikke tähendab rohkem töökohti (lisaks vaja ka rohkem makse).
Nüüd on nii, et tuleohutus nõuab ka paberil aruannet. Alates möödunud aastast peavad suuremad ettevõtted esitama kirjalikult tuleohutusaruande. Tuleohutuseksperdi Aivar Põlda sõnul võib aruande keerukas vorm esmalt ettevõtja ära ehmatada, kirjutab Äripäev.
"Algul ehmatasid kõik ära, et oh issand, nüüd tuleb seda aruannet kirjalikult täitma hakata. Tegelikult on olemas seitse kategooriat ettevõtetele, kes seda aruannet täitma peavad. Näiteks ehitused, kõrghooned, tööstus- ja laohooned, kus on üle 1500 m2 pinda, lisaks kogunemisruumid, koolid ja lasteaiad," räägib Tuleohutuse OÜ ekspert ja tuleohutusspetsialist Aivar Põlda.
1. septembril 2010 hakkas kehtima tuleohutuse seadus, mis muutis seniseid asutuse ja ettevõtja kohustusi tuleohutuse tagamisel. Kui varem piirduti vaid sellega, et kohapeal käis tuleohutusekspert kontrollimas, kas nõuded täidetud, siis nüüd on vaja korra aastas esitada ka kirjalik tuleohutusaruanne. Põlda sõnul on see süsteem võetud Rootsist ning lõppenud aasta oli esimene, kui aruande esitamine oli ettevõtetele kohustuslik. Aruandeks on vaja täita mitme A4 lehekülje pikkune ankeet. Kui ettevõttes on aastaid juba olnud üks kindel inimene, kes tuleohutusteemaga tegeleb ja selle eest vastutab, võib seesama inimene Põlda hinnangul nüüd ka ankeeti täita. Kui ettevõttes sellist inimest pole, võib appi palgata spetsialisti.
Tuleb lisaks märkida, et Eestis on paljudes valdkondades praeguseks bürokraatlikud nõuded ületanud normaalse põhjendatuse piiri, olles koormaks ettevõtlikele ning ka passiivsele elanikkonnale, kes bürokraatiat oma maksudega kinni maksavad.

Allikas: http://bhr.balanss.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP