RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 2. aprill 2013

Priit Kutser FB-is: PRESSITEADE, MILLEST EESTI VALITSUSMEEDIA TAHTLIKULT JA TEADLIKULT VAIKIB

Parts tahab e-valimiste kritiseerijaid vaigistada 3200-eurose trahviga

MTÜ Ausad Valimised viib tänavaplakatitel läbi e-valimiste turvalisusriskidest ja -ohtudest avalikkust hoiatavat teabekampaaniat „E-hoiatus“, ent nüüd nõuab IRL-lasest majandus- ja kommunikatsiooniminister Partsile alluv tarbijakaitseamet 3200-eurose trahvi ähvardusel kampaania kohest lõpetamist.

MTÜ Ausad Valimised juhatuse liikme Siret Kotka sõnul on minister Parts kahetsusväärsel kombel rakendanud talle alluva ametkonna sõnavabaduse piiramise vankri ette. „Tarbijakaitseamet peaks ju ikka selle eest seisma, et tarbijad teenuseid ja tooteid ostes petta ei saaks. Üllatuslikult väidab tarbijakaitse, et e-valimiste ohtudest ja riskidest üldsust teavitav kampaania rikub tarbijate õigusi. Või tunnistatakse sellega, et valimistulemus ongi kaup, mida müüakse parima pakkumise tegijale?“ küsib Kotka. „Olukorras, kus IRL saab märkimisväärse osa oma valimistulemusest just tänu e-häältele, on Partsi haldusalas oleva ameti valulik reageering mõistetav, sest ega siis teda huvita e-valimiste turvalisus ja läbipaistvus. Neile sobibki, et e-valimiste tulemused on riigis võimul olevate parteide kasuks manipuleeritavad.“

MTÜ Ausad Valimised korraldas teabekampaania „E-hoiatus”, mille eesmärgiks on teavitada inimesi võimalikest turvaohtudest e-valimistel. Kampaania on aga pinnuks silmas tarbijakaitseametile, mis allub IRL-lasest majandus-ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsile.

„Praeguseks on kindel, et 2013. aasta kohalikel valimistel on e-hääletamine ebaturvaline ja manipuleeritav, nagu see on olnud ka kõigi eelmiste e-valimiste korral. Jääb vaid lootus, et eesti rahvas on piisavalt tark eiramaks e-valimisi, minnes julgelt valimisjaoskonda hääletama, sest täna on see parim viis kaitsta meie habrast demokraatiat,“ lisas Kotka.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP