RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 3. aprill 2013

MATTI ILVES: KA SINA HEINZ VALK...

Heinz Valk pidas Riigikogus meeldejääva kõne Euroopa föderatsiooni kaitseks, "Postimees": "Tehkem valmis Euroopa föderatsioon, mis ei lase Putinil ja Lavrovil ajada Euroopa riikidega 27 erinevat välispoliitikat, kutsus kunstnik Heinz Valk üles tänasel loomeliitude pleenumi 25. aastapäeval riigikogus esinedes.
Kuid nende saavutustega pole Eesti ajalugu veel valmis saanud. Ma söandaksin rääkida sellisest ainulaadsest projektist nagu Euroopa föderatsioon. See projekt on alles poolel teel, kiiremat edasijõudmist on pärssinud liikmesriikide isekus ja upsakus. Veel ei ole suudetud loobuda kahe maailmasõja vahel Euroopas domineerinud rahvusriigiideoloogiast, mis teatavasti midagi meeldivat enesega kaasa ei toonud.
Rahvusriigi piiratusest vabanemine ei väära ju mingilgi määral meie vabadust ja identiteeti, küll aga välistaks Euroopa ühine tugev välise kaitse poliitika Putinil ja Lavrovil ajada Euroopa riikidega 27 erinevat välispoliitikat."

Umbes 20 aastat tagasi sai Valk kuulsaks Eesti iseseivust toetavate kõnedega ja lausega, et ükskord me võidame nii-kui-nii. Nüüd aga tegi ta enda maine lõplikult täis! Ülistades impeeriumilaadset ühendust E Liit ja tehes maha rahvusriike. Mis on siis selle vana mehega juhtunud? Ei midagi erilist. Teda valdab vaid suur varjamatu hirm Venemaa ees, uskumatus meie rahva jõusse ja suutlikusse. Selle hirmu võitmiseks on ta valmis ohverdama Eesti rahvusriigi ja kaugemas tulevikus ka eestlased Euroopa föderatsioonile, tegelikult aga unitaarriigile, sest föderatsioon on meil juba praegu.
"Rahvusriigi piiratusest vabanemine ei väära ju mingilgi määral meie vabadust ja identiteeti", siin Heinz Valk valetab rahvale otse näkku ja mul tekkib paratamatult kahtlus, et see kõne oli tellitud ja ka heldelt kinni makstud. Sest ei ole ometi tõsiseltvõetav, et E Liit kaitseb ühte liiget Venemaa eest oma nigela alafinantseeritud sõjalise võimsusega. Edvard Lukas kirjutab: "Õieti on Europa tavarelvastus nii väike ja nii suurel määral aktiivses kasutuses, et on isegi kaheldav, kas NATO suudaks Ida-Euroopas toime tulla kas või kaitseoperatsiooniga, rääkimata juba Venemaa ründamisest."

Nüüd on nimi Heinz Valk saanud minu silmis reeturi sünonüümiks. Ühest reeturist, tänapäevaste riigijuhtide kõrvl, lugege veel SIIT.

1 kommentaari:

Anonüümne 9. aprill 2013, kell 09:41  

Jah.....poleks uskunud!



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP