RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 28. aprill 2013

MATTI ILVES: SAKSAMAA UUS PARTEI KOGUB POPULAARSUST

Kirjutasin blogis Saksamaal loodavast uuest erakonnast Saksamaa Altenatiiv (AfD) - SIIN. Nüüd toimus erakonda asutav kongress 14. aprillil Breliini hotellis 1500 inimese osavõtul. Partei moodustati ainult pool aastat enne valimisi ja nüüd on see külvanud Saksamaa poliitikas suurt segadust ja vastuseisu. Muidugi ka meilegi tuttavaid süüdistusi populismis ja natsionalismis.
Vanad erakonnad on ärevil, et uus partei ületab septembris toimuvatel üldvalimistel 5% künnise ja pääseb Bundestag´ki. Ärevuseks on ka põhjust, sest erakonna esindaja Bernd Lucke sõnul on nad saanud juba üle 7 000. uue liitumisavalduse ja kahekohaline tulemus valimistel on realistlik.
Samuti on esimesed rahvaküsitlused näidanud uue partei populaarsuse tõusu, mis küünib juba ligi 20%-ni.

AfD on seadnud eesmärgiks eurost loobumise ja saksa marga taastamise. Samuti riigile suveräänsuse tagasivõtmise Euroopa Liidult ja Šveitsi stiilis referendumite korraldamise föderaalsel tasandil.

Need seisukohad on sümpaatsed ja loodame, et leiavad ka toetust saksa rahvalt.

Allikas: http://www.dw.de/alternative-for-germany-party-calls-for-abolition-of-euro/a-16742836

Lisan ka ühe video:
 Hiljuti Vikerraadios arutleti Saksamaa valimiste üle ja mitte poole sõnagagi ei puudutatud Saksamaa Altrenatiivi, justkui seda parteid ei olekski olemas! Selge soovmõtlemine, sest mahavaikimine euroföderaliste ei aita.

5 kommentaari:

Anonüümne 28. aprill 2013, kell 22:09  

Küll need Alternative tegelased saavad tunda veel kumminuia ja lamada kaablivitsaga seotult oma kuse sees põrandal. See ongi Saksa nn demokratie. Saksa on tagurluse keskus.

Matti Ilves 28. aprill 2013, kell 22:53  

Härra, seal on ka normaalseid teotahtelisi inimesi, kes võitlevad! Ja ei istu teie moodi nurgas ega virise.

Enn Kaljo 29. aprill 2013, kell 11:04  

Kahtlemata näitab saksa rahvas koha kätte kõigile röövlitele EL-ist ja pankadest, keda on truult siiani teenitud. Selline on suundumus kõikjal üle Euroopa, vaid rumalad valitsusametnikud arvavad, et seda on võimalik eirata.

Anonüümne 29. aprill 2013, kell 20:01  

Lp M. Ilves!
Olen hästi kursis Saksa oludega , seda peresidemite kaudu ja tean kui hästi töötab Bundesnachrichtendienst. Tean hästi kuidas survestatakse NPD tegevust ja kuidas organisatsiooni sokutatakse provokaatoreid, et organisatsiooni või parteid kuulutada Karlsruhes PS vastaseks. Ärge olge liiga optimistlik lp M Ilves.

Matti Ilves 29. aprill 2013, kell 21:14  

NDP-d nad võivad survestada, aga raskem on seda teha AfD-ga.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP