RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 6. aprill 2013

Hollande lajatab oma suurmaksu firmadele

Prantsuse president François Hollande täidab siiski oma valimislubaduse kehtestada 75-protsendiline tulumaks. Rikaste isikute asemel tabab nimetatud meede aga hoopis ettevõtteid.

Presidendi esimene katse kehtestada 75-protsendiline tulumaks üle 1 miljoni euro teenivatele inimestele takerdus Prantsuse konstitutsioonikomitee taha, läinud nädalal andis maksule kabelimatsu Prantsuse Riiginõukogu.

Seepeale teatas Hollande, et lükkab oma suurmaksu koorma hoopis tööandjate õlgadele.

Ilmselt ärritab presidendi samm üles ärijuhid, kellest mõned on juba kurtnud, et maks on ebaproportsionaalselt suur ning ähvardab – koos teiste maksukergitustega, mille sotsialistlik valitsus juba kehtestada on jõudnud – peletada eemale investeeringud ja vallandada «maksuväljarände».

Tööandjate liidu Medefi juht Laurence Parisot ütles reedel, et 75-protsendilise maksu kehtestamine ettevõtetele on «veider» otsus, mis mõjub «äridele valusalt kui põletusmärk».

Ta lisas: «Taas on ettevõtted need, keda nad võtavad häbimärgistada.»

Prantsuse suurpanga Société Générale’i nõukogu ja juhatuse esimehe Frédéric Oudéa sõnutsi on maks «liiga kõrge, maksku seda siis firmad või tööandjad».

Hollande ütles televisiooni vahendusel, et nad konsulteerivad aktsionäridega palgaküsimustes ning kui selgub, et kui üks või teine firma maksab palgaks üle 1 miljoni euro, peab see firma maksma 75-protsendilist maksu.

Meede kestab kaks aastat.

Ühe juhtiva Prantsuse ettevõtte tippjuht ütles, et tema hinnangul on riigis rohkem üle 1 miljoni euro teenivaid tippjalgpallureid kui suurfirmade töötajaid. Seetõttu, usub ta, saavad Prantsuse jalgpalliklubid maksuga suurema hoobi kui CAC 40 indeksi tippfirmad.

Mullu maikuus ametisse valitud Hollande’i intervjuu eesmärgiks oli turgutada oma kukkuvat populaarsust.

Arvamusküsitluste valguses on Hollande’i näol tegemist viimaste kümnendite kõige ebapopulaarsema presidendiga.

Neljapäevase CSA-küsitluse järgi leiab vaid 22 protsenti valijatest, et Hollande on hea president.

Olukorras, kus töötusmäär on tõusmas üle 10 protsendi ning majandusele julgetakse ennustada tänavuseks vaid minimaalset kasvu, on president suure surve all.

Kuid ta kinnitas, et on olukorra kõrgusel.

«Me oleme lahingus,» ütles Hollande. «Ma olen lahingukorras. Mina juhin seda seda lahingut.»

The Financial Times
E24.ee
 

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP