RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 25. aprill 2013

MATTI ILVES: SOOMES TÕSTAB VENE KOGUKOND JÄRJEST ROHKEM PEAD

Soomes tõstab suurenev vene kogukond järjest rohkem pead ja nagu ikka, algab ka kohe riigi süüdistamine nende õiguste rikkumises. Soome pole siin mingi erand.
Ligikaudsetel andmetel elab nüüd Soomes juba 50 000 venelast, pluss nende külalised ja kisa on üpris vali. Nad elavad seal ka võrdlemisi kompaktselt, suurem osa Ida-Soomes Lappeenranta kandis või siis Suur-Helsingis.

Venemaa esitab juba ka riiklike süüdistusi. Vladimir Putini eriesindaja Euroopa Liidu küsimustes Sergei Jastržembski süüdistas Soomet russofoobias. Täieliku kurioosumina süüdistab suurreostaja Venemaa Soomet  looduse reostamises, Riikliku veerssursside ameti juhataja Marina Selivjorstova ütles, et Seleznjovka jõgi saab Lappeenranna linna puhastatud reovett ja meie hinnangul tuleb selle kvaliteeti parandada. Süüdistusi loobitakse ka vene laste olukorra kohta seal. Nii, et heade naabrite suhted kujunevad järjest pingelisemaks.

Vene kogukonnal on Soomes tõsiseid saavutusi. Nimelt Riigi TV hakkab nüüd, alates maikuust, ka venekeelseid uudissaateid eetrisse andma! Saavutuste poolele võime kanda kommertsalusel töötava veneleelse raadokanali.
Kokkuvõtteks võib ütelda, et vene elu araneb Soomes täie hooga. Mis aga saab Soomest ja Eestist veel siis, kui Euroopa Liit kehtestab Venemaale viisavabaduse?

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP