RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 22. veebruar 2015

Island mõistis neli pankurit vangi


Kaupthing

Foto: epa

Islandi ülemkohus mõistis eile 2008. aasta finantskriisis kokku varisenud investeerimispanga Kaupthing neli eksjuhti turu manipuleerimise eest pikaks ajaks trellide taha, vahendab uudisteagentuur Reuters.
Panga endisele tegevjuhile Hreidar Mar Sigurdssonile, endisele nõukogu esimehele Sigurdur Einarssonile, Luksemburgi üksuse eksjuhile Magnus Gudmundssonile ja panga tolleaegsele suuruselt teisele osanikule Olafur Olafssonile määrati 4-5,5 aasta pikkused vanglakaristused.
Islandi meedia andmetel on tegemist kõige karmima finantspettuse eest määratud karistusega Islandi ajaloos.
Kaupthing varises suure võlakoormuse all kokku 2008. aasta finantskriisi ajal ja kõik neli süüalust elavad praegu välismaal. Ehkki nad käisid aeg-ajalt Islandil uurijatega koostööd tegemas, polnud ükski neist eile kohtu otsuse teatavaks tegemise ajal kohal.
Prokurör Olafur Hauksson rääkis Reutersile, et juhtum saadab tugeva signaali ja äratab diskussiooni. Tema sõnul näitab see juhtum, et taolised finantskaasused võivad olla rasked, aga need võivad ka edukaks osutuda.
„Miks peaks ühiskonnas olema osa, mille üle puudub järelevalve ja millel pole vastutust?“ küsis ta. „On ohtlik, et keegi on uurimise jaoks liiga suur – see loob mulje, et on olemas pelgupaik.“
Kaupthing oli enne kriisi puhkemist riigi suurim pank ja pärast kollapsit oli riik sunnitud IMFilt 4,6 miljardi dollari suurust abipaketti paluma.

Juhan Lang
juhan.lang@aripaev.ee

Allikas: http://www.aripaev.ee/borsiuudised/2015/02/13/island-moistis-pahad-pankurid-vangi
_________________
Enneolematu lugu. Euroopa Liidus seda juba ei juhtu (on vangistatud vaid mõned pangaametnikud)! Liidus antakse pigem kõik rahvused kusuahnete pankurite orjusse ja seda tehtigi juba ESMi läbi, meie reeturpoliitikud Riigikogus hääletasid muidugi entusiastlikult selle poolt.
M.I.
Vaadake ka videot, kus kõrgkooli õppejõud selgitatab hästi pankurite orjusse langemist:

1 kommentaari:

Anonüümne 24. veebruar 2015, kell 11:12  



Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed
erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP