RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 15. veebruar 2015

Uute Nuti-telekate kasutusjuhendis: Sinu salajutud edastame kolmandale osapoolele

Esmaspäeval, 9. veebruaril 2015.a tunnistas Samsung, et tema Nuti-TV ehk nutikas televiisor salvestab toas toimuvad vestlused ja edastab need kolmandale osapoolele. Nuti-TVst kirjutas KaitseOmaTervist viimati 12.08.2013 – artikli pealkiri „Miks on uutel telekatel mikrofon ja kaamera?“
Samsungi kasutusjuhendis on kirjas:
Palun võtke teadmiseks, et kui teie poolt kõneldu sisaldab isiklikku või muud tundlikku informatsiooni, siis on see üks osa sellest andmevoost, mis salvestatakse ja edastatakse kolmandale osapoolele.
Kolmas osapool võib olla näiteks riigiasutus, reklaamifirma või ka Google.
Koheselt hakati internetis paralleele tõmbama George Orwelli kurikuulsa „1984“ raamatuga, milles samuti on olemas inimeste järele luuravad telekad ehk teisisõnu – SUUR VEND JÄLGIB SIND.
Katkend sellest samast raamatust (tõlge Elias Treeman):
Teleekraan töötas korraga nii vastuvõtja kui saatjana. See püüdis kinni iga vaiksest sosinast tugevama heli, mida Winston tegi; vähe sellest, kuni ta püsis metallplaadi vaateväljas, oli teda niisama hästi ka näha. Muidugi oli täiesti võimatu öelda, kas sind parajasti valvatakse või mitte.
Tuli elada – ja elatigi, tänu harjumusele, mis oli muutunud instinktiks, – teadmises, et igat heli, mida sa teed, kuuldakse ja igat liigutust, välja arvatud pimedas, pannakse tähele.
Vaata ka videot sellest kurikuulsast telekast. Ei saa öelda, et tegemist on ainult Samsungi tootega. Kõik uue põlvkonna telekad hakkavad sellised olema.
Muide, seda Orwelli raamatut on võimalik eesti keeles ja täiesti tasuta kuulata Nõmme Raadio meediapangas:
http://www.nommeraadio.ee/meediapank.php/1984
Rohkem infot:
http://www.zerohedge.com/news/2015-02-09/very-slippery-slope-yes-your-samsung-smart-tv-can-listen-your-private-conversations
Allikas: http://blog.kaitseomatervist.ee/uute-nuti-telekate-kasutusjuhendis-sinu-salajutud-edastame-kolmandale-osapoolele

1 kommentaari:

Anonüümne 24. veebruar 2015, kell 11:18  



Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed
erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP