RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 25. veebruar 2015

Mart Helme tõrvikurongkäigust: me ei pea mööda seinaääri käima!

www.DELFI.ee

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Mart Helme ütles, et tänane tõrvikurongkäik, mis meelitas kohale vene ajakirjanduse ja natsikütt Efraim Zuroffi, polnud sugugi provokatiivne ja et keegi ei saa takistada Venemaad Eesti vastu propagandasõda pidamast, kui too seda tahab.
Mart Helme ütles, et tema Efraim Zuroffiga ei rääkinud, rääkis Vene telekanaliga, kellele selgitas, et Eestis vana traditsioon, ma käisin ülilõpilasena juba tõrvikurongkäikudel, millest võtsid osa nõukogudeaegsed ülikooli õppejõud ja rektorid. Eestis on tõrvikurongkäigu mõte midagi hoopis muud, kui see, mida nemad üritavad näidata," ütles Helme Delfile.
Ta ei pidanud ettevõtmist provokatiivseks. "Ma saan aru, et te tahate näidata, et me oleme julgeolekuoht, aga me tähistasime vabariigi aastapäeva, tegime seda juba eelmisel aastal ja teeme seda ka järgmisel aastal. Kui keegi tahab sellele mingit silti külge riputada... Me ei saa takistada Venemaal pidada Eesti-vastast propagandasõda, nad teevad seda nagunii," sõnas Helme.
"Vaadake, millist propagandasõda peavad praegu Ukraina vastu! Ukraina valitsus on fašistlik valitsus, Ukraina peab NATO sõda Venemaa vastu, kas me saame sinna midagi teha?" küsis ta.
"Soovitaksin teil mitte otsida tonte sealt, kus neid ei ole. Kui Venemaa tahab meie vastu pidada propagandasõda, ta leiab selleks põhjuseid ja ettekäändeid alati. Kui tahate öelda, et me peame käima mööda seinaääri, siis ma pole teiega nõus."
Helme sõnul kooskõlastati üritus eelnevalt politseiga ja EKRE palus saata välja piisavalt tugevad jõud, et provokatsioone ära hoida. Kolmesaja osalejaga tõrvikurongkäigule on erakond saanud tema sõnul vaid positiivset tagasisidet.

See leht on trükitud DELFI internetiväravast
Aadress http://www.delfi.ee/archive/article.php?id=70870429

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP