RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 20. aprill 2015

Jaak Madison: reaalsus tuli kätte

Foto: Elmo Riig

Riigikogu ning Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) liige Jaak Madison ütles ERR-i uudisteportaali tellitud erakondade toetuse küsitluse tulemustele viidates, et Reformierakonna (RE) toetuse langus ei tule talle üllatusena ning et tema arvates hiljemalt sügiseks on EKRE ja Vabaerakonna (VE) toetusnumbrite poolest nii Isamaa ja Res Publica Liidust (IRL) kui ka Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast (SDE) ees.


Madisoni sõnul on olnud RE toetuse märkimisväärne langus juba mõnda aega selge suund. Tema arvates on selle põhjustanud koalitsiooni kavandatav kütuseaktsiisi tõus, mis on «kindlasti valmistanud suurt pettumust valijate seas». «Ja ei ole üldsegi imekspandav, kui Reformierakonna toetus kukub kolinal,» ütles noor rahvuskonservatiiv.
Ta lisas: «Nagu me erakonnajuht (Mart Helme – GB) ütles enne valimisi, et tegelikult 1. märtsi öösel saab see lubaduste kaubamaja kinni pandud ning nüüd tuli see reaalsus kätte, mida paljud ei uskunud ega võtnud tõsiselt, kuid praeguseks, kui me vaatame seda rahulolematust ühiskonnas, siis on tõesti selge, et «kindlalt edasi» ongi liikumine stagnatsiooni ja vaesuse poole, mida siis üritatakse läbi demagoogia võtete õigustada ja kaitsta, kuid inimesed näevad seda väga selgelt läbi.»
Tema hinnangul võib valitsuskoalitsioon maksutõusud järgmiseks aastaks enne suve läbi suruda, mistõttu võib valitsevate erakondade toetus veelgi langeda. Sellest ka tema ennustus, et sügiseks saavad EKRE ja VE nii IRL-ist (VE on juba värske uuringu tulemuste järgi IRL-ist ees - GB) kui ka SDE-st toetusprotsentide poolest ette.
«Siiamaani EKRE ja tegelikult ka Vabaerakond on väga selgelt näidanud oma selgroogu. Ma arvan, et see põhimõttekindlus ja oma seisukohtades kinnihoidmine tegelikult just tõstab populaarsust ja näitab rahvale seda uut poliitikat,» nentis ta.
Rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud Turu-uuringute AS küsitlus näitas, et võrreldes valimistulemusega on kõige rohkem toetust kaotanud RE ning enim on kasvanud toetus VE-le.
Praegu on RE-l toetajaid 22, SDE-l 17, IRL-il kümme protsenti, valimisteaegse toetuse on säilitanud Keskerakond, nende toetus on 26 protsenti. VE toetus on 12 protsenti, edastades nii IRL-i. Ka EKRE on, vaatamata erakonda tabanud massiivsele kriitikale, säilitanud valimisteaegse toetuse, mis on seitse protsenti.


Allikas: http://poliitika.postimees.ee/3161681/jaak-madison-reaalsus-tuli-katte

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP