RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 26. aprill 2015

Lauri Õun: Migrantidest Eestis

Ma olen siia tulnud välisüliõpilastelt küsinud ja üldine põhjus on, miks Eestisse nad on tulnud (Euroopa puhul), et neil oli "ükskõik". Vähemalt nii on mulle öelnud 8 inimest. Võis haista, et neil oli mingeid koduseid probleeme ning seepärast läksid välismaale ja kui Londoni ei saanud, käis Eesti kah. Peaasi, et kodumaalt ära. See on mingi psühholoogiline rändkärbes ja töötab eestlaste seas peades kah, mis osasid rändama/välismaale ajab.

Teine variant, kui on Euroväline. Sellisel juhul on neil "ükskõik", peaasi, et Euroopasse saaks sotsiaalabi peale. Sotsiaalabi kohta pole euroväline mulle öelnud, aga üldiselt neil oli ükskõik, olid kusagilt sõna Estonia kuulnud, et see on Euroopas ja seepärast tulid, et Rootsi ei saanud. - 5 inimest.

Neist üks eesti keelt kehvasti rääkiv türklane läks tagasi kuna tema siinsed ärid läksid vett vedama. Tema mingi kolmas Eesti türklane lasi ta üle ja seepärast Eesti omad äripartnerid jätsid ta lõpuks krediidita. Lõpuks lasi ise jalga, võttes veel ~2000 eurot Eesti äripartnerite raha kaasa. Eestis pandi musta nimekirja (ärikeelu alla). Ühesõnaga sai petta ja läks ise petiseks. Tüüpiline türklaste teema. Kusjuures too tüüp oli ise Eesti noorte türklaste grupijuht mitmed ülikooli aastad.

Teine variant on üks eesti keelt kehvasti rääkiv Rootsist pärit inimene, kellel siin juuri pole, aga Swedbanki või mõne muu sarnase (täpselt ei mäleta) asutuse pärast Eestisse kolinud ning käib usinalt eesti keelt õppimas. 8 kuuga assimileerunud kiiremini, kui 2 aastaga türklane. Nii keele oskuselt kui ka sobitumise mõistes.

Kolmas variant on 2 grusiini, kes tulid vahetult peale gruusia-vene sõda. Need õppisid kuni kooli lõpuni ja läksid tagasi. Ei integreerunud üldse (ei näidanud ka tahet) ja rääkisid pisut vene keelt.

Neljas variant on 1 taanlane, kes käis korraks vahetusüliõpilaseks. Ainult muljeid saamas. Paari sõna eesti keelt teab.

Viies variant on 1 Saudi-Araablane. Täiesti valge, ei õpi eesti keelt ja elab Eestis juba 8 aastat.

Kuues variant on Portugalist tulnud estofiil, kes töötab Tartu Ülikoolis. Elanud siin 2 aastat ja räägib paremini eesti keelt, kui 20 aastat siin elanud venelane, kes töötab müüjana. Oli juba enne tulemist uurinud Eesti kultuuri ja õppinud keelt. Estofiiliat kuidagi ei varjanud ning rahvuslasena oli minul tema üle hea meel - oli täitsa valge.

Seitsmes variant on Bahama saartelt tulnud süsimust tibinaaskel, kes oli väga ülbe ja pealetükkiva käitumisega. Temast rohkem ei tea. Hiljem pole näinud.

Kaheksas variant oli sakslane Dortmundist, kes tahtis lihtsalt kodust ära saada ja valis Eesti, kuna koolis oli talle sellest räägitud (ajaloo tunnis).

Üheksas variant on prantslane. Keeruline juhtum. Töötab Eestis u 1300-1600 eurose palgaga (koolis siin ei käinud). Prantsusmaal tööd ei leidnud ning Hiinas elamine viskas lõpuks üle. Kolis Eestisse ka selle pärast, et siin on puhas õhk ja ilus loodus. Hiina on pommiauk ning tema piirkond Prantsusmaal on musulmanidele kortermaju täis ehitatud ehk siis endist kodukohta lihtsalt enam pole (pole võimalik enam seal elada).

Lisan siinkohal juurde (mida seal postituses polnud): Et ta oli pärit maapiirkonnast, ehk siis prantslasest maakas, kelle kodukoha põldude ja külade asemele ehitati musulmanide linn - renditud maa tõttu pidi maast loobuma. Ehk siis ongi "koduta."
Uskumatu!

Kümnes variant on üks euroametnik, kes elab Eestis nn. rändtööna. Kuniks on Euroliit elab siin. Kui Euroliit ära kaob, kolib tagasi. Kuna lapsed õpivad siin, siis kui lapsed suureks kasvavad ja tema ikka veel töötab, tekib risk, et jäävad siia. Lapsed õpivad inglise keelsetes koolides ja ei assimileeru (ainult mõned tunnid lastele koolides on eesti keelt õpetavad). Ühesõnaga uusmuulased.


Allikas: Facebook, saadud siiski meili teel

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP