RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 18. aprill 2015

MATTI ILVES: KAS PÕLISSOOMLASED LÄHEVAD VALITSUSKOALITSIOONI?

19. aprillil valitakse uus parlament Soomes. Konservatiivid Alexander Stubb´iga on selgelt kaotatud hääli ja on kõigest teisel kohal, kaotades Keskerakonnale. Stubbi juhutud partei saaks hääli kõigest 16,2 protsenti. Keskerakond ja tema boss Juha Spila aga saaks  praegu hääli arvamusküsitluste järgi 24,9 protsenti, vahe on kaunis suur.
Põlissoomlaste toetus oli hiljuti saavutatud 14,6 protsenti ja nende toetus jätkab tõusu, viimastel andmetel juba 16,7 %. Soome majandus on praegu tõsises kriisis ja valimiste põhiline küsimus on, millised parteid jätkavad maa juhtimist.

Juha Spila on praegu huvitatud Põlissoomlastest, kuid pelgab siiski nende euroskeptilisust. Sibila ütles Reuters´ile, et Põlissoomlased on "populistlik" partei, kuid majandusküsimustes on nad küllalt realistlikud ja nendega võiks küll moodustada koalitsiooni.

Arvan aga, et praegusel raskel kriisiajal ei ole koalitsioonivalitsusse minek eriti tark tegu. Timo Soini ise on rasket majandusseisu iseloomustanud väitega, et Soomes on praegu tublisti üle miljoni inimese, kelle sissetulek on kõigest 1000...1200 eurot.

Kasutatud allikas: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/04/12/finnland-euro-skeptiker-mit-chance-auf-regierungs-eintritt/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP