RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 13. aprill 2015

Varro Vooglaid: Eestisse tulevad USA alalised sõjaväebaasid

Ilmselt on see, et Eestisse tulevad USA alalised sõjaväebaasid, poliitilise juhtkonna poolt juba ammu ära otsustatud ning nüüd on küsimus vaid selles, kuidas selle otsuse samm-sammulist elluviimist rahvale serveerida.
Ehk eksin, aga minu hinnangul on tegu sedavõrd kaaluka otsusega, et see vääriks referendumit ja väga põhjalikku avalikku arutelu. Maailma kõige võimsama sõjalise jõu poolt alaliste sõjaväebaaside rajamine meie territooriumile ja selle sama jõu peamise geopoliitilise vastase külje alla ei ole nalja-asi. Ma ei ütle seejuures, kas see on õige otsus või vale – küll aga olen öelnud varem ja ütlen jätkuvalt, et nii kaalukaid otsuseid tuleks langetada teisiti ja ilma rahvast ninapidi vedamata.
Kui Eesti reaalselt tahab olla demokraatlik riik, tuleks ka poliitilisel juhtkonnal vastavaid põhimõtteid järgida mitte üksi siis, kui see on mugav, vaid ka siis, kui see on tülikas.
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/ilves-baltikumi-tuleb-tuua-nato-alalised-uksused?id=71226269

Allikas: Facebook

1 kommentaari:

Anonüümne 14. aprill 2015, kell 17:09  

Ja mida arvab sellest Soome?Siit on nad kiviviske kaugusel, see mõjutab neid kah.Soome jäika neutraliteeti hoidvad jõud võivad näha selget ohtu otsustes, millega õrritatakse venemaad . Pole kuulda olnud mingeidki kommentaare sealtpoolt sellel teemal, kuigi eesti sebib juba tükk aega ja pasundab .



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP