RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 4. august 2015

Isegi EKRE pole Ojulandi rassistliku retoorikaga nõus

, 28. mai 2015
 Mart Helme (Arno Saar)

Et muidu poliitiliselt tahaplaanile jäänud Kristiina Ojuland järsku pagulaste teemal niivõrd kirglikuks muutus ja kogenud poliitikule omase tasakaaluka sõnavaliku unustas, arvab EKRE esimees Mart Helme, et ju Ojuland eurosaadikuna pagulastega halbu kogemusi sai.

"Motiive peab tema enda käest küsima. Ma ei välista, et ta on omandanud hulgaliselt kogemusi immigrantidega oma tööaastatel Brüsselis. Seal on terved rajoonid, kus on väga selgelt näha, et elanikkond ei ole traditsioonilist Euroopa päritolu. Võib-olla tal on sellega seoses selliseid kogemusi, mis on teda ärritanud ja millede kordumist ta ei tahaks Eestis näha," rääkis Helme.
Kas Ojuland arvab tõesti, et "valge rass on ohus" või näeb ta, et rahva seas ollakse üksmeelselt pagulaste vastu ja hääbuva poliitikuna saab ta sellest poliitilist krediiti lõigata?
"Ma ei oska näha tema erakonna puhul poliitilise krediidi lõikamise võimalusi, sest erakond tähendab teovõimelist organisatsiooni," ütleb Helme, et seda RÜE-l ei ole. "Ta pigem väljendab solidaarselt üldist valitsevat meeleolu, mis rahva seas on. Selles mõttes ta vaatab, et see on teema, kus ta saab väga julgelt ja riskivabalt positsioneerida ennast rahva poolele."

EKRE on ainus riigikogu erakond, kes võtnud selge ja ühemõttelise seisukoha, et pagulasi Eestisse vastu võtta vaja ei ole. Nüüd sama selge jutuga Ojulandist sai EKRE suur konkurent?
"Eks Ojuland ja RÜE üritavad seda (EKRE seisukohti) kopeerida ja riigikogu välise erakonnana tähelepanu äratamiseks polegi neil väga palju muud varianti, kui kasutada käredamat kõnepruuki. Me ei pelga ja ei pea neid mingiteks konkurentideks. Iseküsimus on see, et ma tema retoorikaga ei ole nõus, kui ta räägib, et see on valgete vastane rassism."
Helme märgib, et EKRE Ojulandiga koostööd ei tee.

_______________
See on muidugi hea, et EKRE on pagulaste vastu ja homoaktivist Ojulandiga koostööd ei tee. Aga Ojulandil on siiski õigus selles, et valge rass on ohus ja ka EKRE peaks sellele tähelepanu pöörama.
Vaadake videot:

1 kommentaari:

Anonüümne 5. august 2015, kell 00:06  

Idikad koos. Kollane Suur sõber haarab kogu VF,Baltimaad,Euroopat jne. RB ja VF raudtee on vaid selle Suure riigi transportsüsteemi osa. https://www.youtube.com/watch?v=Owu-ECuahcI



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP