RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 4. august 2015

Liberaalne ühiskond on hukule määratud

"Prantsuse filosoof Alain de Benoist ennustas juba kolm aastakümmet tagasi, et liberaalne ühiskond on „hukule määratud, kuna ükski selle liige ei ole valmis selle eest surema“. Ja milleks meile Tammsaare? Kirjandustundide eesmärk koolis ei ole ühiskonna heaolu suurendamine, eesmärk on kultuuri edasikandmine. Kirjandustundide arvelt saaks vormida gümnasiste edukateks karjääriinimesteks. Heaolu sõltub ju rahakoti paksusest, mitte rahvuse ellujäämisest.
/.../
Heaolu kehtib ainult ühel ajahetkel, siin ja praegu. Selle jaoks ei ole tähtis, milline oli meie minevik ja millised on meie traditsioonid. Aga ka tulevik pole tähtis. Ei ole tähtis, et meie kodumaa päriksid tingimata meie järeltulijad. Ükskõik kes selle pärib, peaasi, et meile tulevikus pensioni makstaks.
Meie aga ei ole siia maailma tulnud mugavuse ja heaolu pärast. Viikingid teadsid, et elu tähendabki kannatusi ja võitlust, ning heaolu ootab meid Valhallas. See ei jookse meie eest kuhugi ära, aga elul on ka kõrgem tasand. Kanda edasi esivanemate püha tuld – eestlust, traditsioone, looduslähedast mõtteviisi – isegi, kui see peaks tähendama heaolust loobumist.
See on mõtteviis, mida modernse maailma tarbimiskultus ja hedonism üritavad välja tõrjuda.
/.../
Meie ühiskond on sisutühjade ja seda kõlavamate kinnisideede küüsis. Nii sünnib totalitarism."

Allikas: Kasper Rammo, "Uued uudised" kaudu, Facebook

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP