RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 29. august 2015

LHV oli sunnitud looma oma sularahaautomaatide võrgu


 Kodumaine pank LHV avas täna oma esimesed sularahaautomaadid – üheksa Tallinnas ja ühe Tartus.

LHV panga juhatuse esimees Erki Kilu ütles, et automaate oli eelkõige tarvis äriklientidele, kellel on vaja sularaha pangakontole sisse maksta – seda teenust ei saanud LHV kliendid seni kasutada ka teiste pankade automaatides. Raha sai ja saab sealt endiselt välja võtta, kuid summalt võetakse üheeurone teenustasu.

Küsimusele, miks ei teinud LHV mõne teise pangaga ühist sularahaautomaatide võrku, vastas Kilu, et ta pidas selleks kolm aastat edutult läbirääkimisi.
LHV esimesed sularahaautomaadid asuvad suuremates linnades, kuna pank näeb oma klientidena eelkõige just linnainimesi ning ka edasisi laienemisplaane vaadatakse pigem linnade kui riikide kaupa. Kontorivõrku pank laiendada ei plaani ning nii Tallinna kui ka Tartu kontorid jäävad sularahavabaks.
Kilu sõnul on LHV täitnud oma eelmise eesmärgi saada Eestis viie suurima panga hulka, uus siht on jõuda kolme hulka. Seda toetab ka fakt, et mitmed Skandinaavia pangad on jaeärist lahkumas. «Danske, DNB on juba  lahkunud, Nordea on ka oma kohta otsimas,» ütles Kilu.
Seega tahab LHV täita vabaks jäänud turuosa ning usutakse, et kui hästi teha, siis jagub kliente alati. Täna on Kilu sõnul LHV-l 70 000 klienti, kellest 55 000 on eraisikud ning 15 000 väike- ja keskmised ettevõtted.
Järgmise aasta jooksul lubab pank minna ka börsile, avalikult noteeritakse võlakirjad Tallinna Börsil juba septembris.

Allikas: http://majandus24.postimees.ee/3303719/lhv-oli-sunnitud-looma-oma-sularahaautomaatide-vorgu
_________________
Eesti kapitalil põhinevat panka ei nähta hea meelega turu haaranud välismaite pankade poolt ja püütakse seda igati diskrimineerida, see paistab nüüd selge olema.
M.I.

2 kommentaari:

Anonüümne 29. august 2015, kell 14:31  

Kodumaise panga pooldamine on kahe otsaga asi. Sest selle usaldamine on ühtlasi ka kodumaise eliidi usaldamine. Kodumaiste pankade kaudu saab eliit veel kergemini rahvast mõjutada, manipuleerida, teha kampaaniaid.

Anonüümne 30. august 2015, kell 02:01  

Iga sammuga vajub maailm üha rohkem kaosesse. Aga muidugi ei saa ka kodumaiseid panku usaldada.Ja miks? Eks vaadakem meie kodumaiseid võimulolijaid, kuidas nad rahva on reetnud ja ülbitsevad.Ja nad arvavad, et see saab jätkuma igavesti.Oh seda lihtsameelsust.Hoone seined juba varisevad, nemad peavad ikka veel pidu ja lõbutsevad. Ja arvatavasti ongi kodumaised pankade loomised hiljaks jäänud -kahju on juba heastamatu.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP