RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 16. august 2015

Vene propaganda hirmutab tühjeneva Baltikumi totalitaarsete valitsejate sõjaliste provokatsioonidega

www.DELFI.ee
Jaak Kadak

"Meie riigi külje all on kiiresti välja surevad territooriumid. Vaevalt nende territooriumide valitsejate agressiivne retoorika olematuks muutub. Rahvastiku vähenemise juures võib ka investeerimisprojektide reaalseks kasuks pööramise esile kutsuda vaid dotatsioonidest „barbarite hordi tagasihoidmiseks tsivilisatsiooni idapiiridel“," teatab Vene infoagentuur Regnum.
Regnum esitab küsimuse: mida me peaksime siis Baltikumiga tegema?
„Demograafiliste näitajate halvenemine ja majanduskasvu tempo langemine viivad need riigid ühemõtteliselt totalitaarse arengumudelini poliitikas (nagu see oli ka sõjaeelsetel aastatel). Põhimõtteliselt võiks ka edaspidi jätkata näo tegemist, et „midagi ei toimu“ ja jätta Baltikum iseenda ja nende kuraatorite hooleks Euroopa Liidus ja Washingtonis – ning jätkata nende toitmist ka meie transiidiga. Aga sellise arengustsenaariumi puhul on suur reaalsete sõjaliste provokatsioonide risk nende poolt, sest mingil hetkel ei ole nende tühjenevate territooriumide valitsejatel enam midagi kaotada. „Pehme jõu“ efektiivseid instrumente, nagu näitab kogemus varasemast tööst Baltikumis, me ei loo. Vene-meelseid poliitikuid ei kasvata. Majanduslikku eliiti ei osta. Transiidiga kedagi rikkaks ei tee, peale müüdavate ametnike,“ kirjutab Regnum.
Agentuur märgib kahetsevalt, et selle Baltikumi juurde, mida me mäletame Nõukogude Liidu ajast me ei naase. Vastutuse võtmine puruvaese ja kurja mässumeelsuse elementidega elanikkonna eest tühjenevatel territooriumidel on Venemaa jaoks hukatislik.
„Tulevastes vastastikustes suhetes Baltikumiga on meil üks tee – oma riigi kindlustamine. Tuleb alguses kasvatada ennast, oma riiki, oma Kodumaad, kaitsta oma vanemaid ja lapsi. Ja siis las jumal otsustab, mis on tähtsam,“ kuulutab Regnum.

Allikas: http://www.delfi.ee/archive/print.php?id=72200991
_________________
 Siit kumab selgelt läbi ähvardus, võtta Baltikum jälle vene võimu alla. Praeguses olukorras ma ei näe suurt vahet, kas olla Venemaa koosseisus või ELis. Meie eesmärk peab olema vaid vabadus ja iseseisvus!
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP