RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 28. august 2015

Kaitskem üheskoos perekonda: President kutsub "vihkamisele" ja "sallimatusele" otsustavalt vastu astuma

President Ilves kutsub parlamenti ja valitsust astuma samme, et (tema sõnul ühiskonnas levivale) vihkamisele ja sallimatusele otsustavalt vastu astuda. Ilmselt saame näha, kuidas lähiajal muutub üha intensiivsemaks nn "selgitustöö" ehk avaliku aravamusega manipuleerimine, et valmistada ette nn vihakõne keelu laiendamist karistusseadustikus, millega omakorda süvendatakse ühiskonnas maad võtvat hirmuõhkkonda ja julguse puudumist seista oma tõekspidamiste eest. Tegu on osaga protsessist, mida võib nimetada ideoloogilise diktatuuri kehtestamiseks.
http://www.meiekirik.net/index.php/uudised/196-president-ilves-peab-eestlaste-sallimatust-ohuks-sisejulgeolekule-ja-nouab-valitsuselt-vastusamme

Allikas: Facebook


14 kommentaari:

Anonüümne 28. august 2015, kell 15:55  

Keskmine eestlane ajast aega olnud võimule lojaalne ja SAPTK-i toetajaskond kuivab peagi kokku. Praegugi juba paljud vanemad ja lihtsameelsemad (ka usklikut) ei taha enam olla "vihkajate" hulgas ning on ümber veendud, et sündinud pime on võrdne teiste inimestega, need on ka jumala loodud ja see on tegelikult juba sajandeid, et sellised inimesed on olemas, seega peaks ka nendel olema õigus juhilubadele.

Arvan, et SAPTK ringreisil oli vähem rahvast kui eelmisel aastal. Mis oli ka ettearvatav. Aga närvidele käivad need, kes (ka Facebooki lehel) aina takka kiidavad, aga enda jaoks leiavad suvalise vabanduse, a la tööl. Saptk ringreis oli nii pikalt ette planeeritud... iga normaalne inimene, kes tõesti tahab minna kuhugi, suudab ka pisut planeerida ja vaba päeva võtta. Kasvõi samale päevale arstiaeg panna, kui muidu töögraafikut enda kasuks pöörata ei saa. Mina ei läinud, ei tahtnud, ning ei otsinud ka endale lolli vabandust.

Mõned ei käi sellistel üritustel ka sellepärast, et mitte ajalehte sattuda.

Anonüümne 28. august 2015, kell 16:05  

Keskmine edukas eestlane toetab alati võimu. Kui kommunistlik partei oli eesotsas, siis ega edumeelne eestlane ei tahtnud olla kommunismi ülla idee vastu, loomulikult toetas kommuniste. Nüüd on kõikidest endistest kommunismi toetajatest saanud järgmise valitseva maailmavaate toetajad. Oma suguseltsist näiteid võtta :)

Anonüümne 28. august 2015, kell 17:19  

Olen SAPTK toetaja, aga ringreise-meeleavaldusi ei toeta, sest sellised üritused ei lähe eestlastele peale, imestan, et niigi palju rahvast seni on kokku saadud, sest mul on selliste üritustega halbu kogemusi (ja üldse mitte poliitiliste üritustega). Oma 15-20 a tagasi kõik kiitsid üht infoüritust, minu sõber ütles viimasel hetkel ära, aga õhutas mind tungivalt siiski minema. Lõpuks olin mina ainus!!!, kes kohale läks. Hurraa-karjujatel oli muud tähtsamat tegemist. Eestlane läheb sellistele üritustele üliharva, tavaliselt siis, kui midagi isiklikult enda hüve jaoks saada on.

Anonüümne 28. august 2015, kell 19:18  

Ilves on "meie mees" CIA-s. :-)

karlovitz 28. august 2015, kell 19:47  

Näiteks 2014. aastal anti jaapanis kõigest 11-le inimesele põgeniku staatus.

Anonüümne 28. august 2015, kell 22:21  

Olen kommunismiajastul elanud just noorena´.Miks väidetakse, et edukas eestlane oli lojaalne? Oh ei , vihati korralikult ja püüti omakasuga süsteemi pügada. Asi oli selles, et vastasjõud olid üüratult tugevamad ja otseütlemisi tuli harva ette. Eestlane püüab ellu jääda kõigis tingimustes. Tänapäeval on samuti huvitav olukord - justkui vabadus on käes, kuid seesama edukas eestlane tajub võltsi silmakirjalikkust uhavat üle tema elu - ja samas vaenlane pole nähtav.Ja ta tajub võltsvabaduse taga samasugust kohutavalt tugevat survet.

Anonüümne 29. august 2015, kell 00:06  

http://ria.ru/economy/20150417/1059126679.html Uue Maailma loomine - indochina maailm. Uus Siiditee. Baltikumi, poola, valgevene, vene, euroopa valge rass utiliseeritakse?

Anonüümne 29. august 2015, kell 00:34  

Võib-olla mõned vihkasid ka, aga häbenedes pean ütlema, et minu vanemad ja nende õed-vennad, peale sõda üles kasvanud, räägivad mulle, et ei mõelnud siis üldse elus poliitika peale, uskusid, mida lehed kirjutavad ja Moskva ütles,1987/88 a sündmused tulid neile täiesti üllatusena. Muideks, pioneerilaagrist,komsomolist jmt on neil ka head mälestused.

Ka nende sõbrad, klassikaaslased, töökaaslased olid samasugused, midagi ei vihatud, püüti hoopis tublim NL kodanik olla. Aga eks teil võis teistsugune suhtlusringkond olla.

Anonüümne 29. august 2015, kell 00:54  

Millest järeldubki, et see, millised inimesed on ühiskonnas vihkajad (ütlete, et vihaksite NL ja ei salli ka praegust riigielu)ja millised ühiskonna sõbralikud liikmed, ei sõltu eriti riigikorrast. On inimesi, kellel puuduvad poliitilised veendumused üldse ja võtavad omaks, mida võim ette söödab, ja on ka tõesti inimesi, kellel puuduvad põhimõtted peale ühe, võimalikult võimu lähedale hoida, sõltumata lipust hermanni tornis ja valitsusparteist.

Anonüümne 29. august 2015, kell 17:01  

Tõeliselt usklikke(mõtlen sügavalt usklikke, mitte ladna-kristlasi)vihati NL ajal ja vihatakse praegu. Samas poliitika suhtes ükskõikseid armastab võim igal ajal. NL toetajad toetasid sama rõõmuga ka üllatusena saabunud uusi populaarseid tuuli ning nüüd hääletavad alati selle partei poolt, kes hetkel on võimul ja populaarne. Minu suguseltsis hääletavad nad Reformierakonna poolt.

maks 29. august 2015, kell 22:05  

Eestlasel on loomulik enda säilitamise kompleks ja teisalt
pikk veneviha , varem oli saksaviha ja ei mõista suuremat protsessi.
Täna hääletab Rõivase-Kallase sekti poolt - muidu tuleb Puutin ja küüditab Savisaare kaasosalusel kõik Siberisse. Usub siiralt!
Nii palju sel eestlasel seda aruraasikest ongi. Lihtsalt manipuleeritav nahahoidja , olla võimuga ühes paadis.
Alles siis tajub kui Toompeal on aafriklased aga ikka kirub Lasnmäe venelast...

maks 29. august 2015, kell 22:06  

Eestlasel on loomulik enda säilitamise kompleks ja teisalt
pikk veneviha , varem oli saksaviha ja ei mõista suuremat protsessi.
Täna hääletab Rõivase-Kallase sekti poolt - muidu tuleb Puutin ja küüditab Savisaare kaasosalusel kõik Siberisse. Usub siiralt!
Nii palju sel eestlasel seda aruraasikest ongi. Lihtsalt manipuleeritav nahahoidja , olla võimuga ühes paadis.
Alles siis tajub kui Toompeal on aafriklased aga ikka kirub Lasnmäe venelast...

Anonüümne 30. august 2015, kell 02:14  

Veel kord vene ajast, ehk kommunismiajast.Noorena ei kardetud niiväga ja pruugiti ka ülemeelselt suud, siis kohalikud venelased kaebasid kohalikku KGBsse eestlaste peale. Ja seal istusid eesti poisid, need summutasid tülid ära.Jah, need poisid olid kaitsevalliks oma rahvale.Olid just konkreetsed juhtumid, mida tean. ütlen seda häbiks praeguste riigivalitsejatele -vastikud võõramaalaste, ehk euroisandate lakeid ja oma rahva reeturid.

Mii 30. august 2015, kell 21:49  

Võib ka nii olla, et neid otseütlemisi tuli lõpuks niivõrd harva ette, et paljusid suhtlusringkondi see enam ei puudutanud. Minu vanemad ja nende õed-vennad said nt keelatud jõuludest jm teada alles rahvusliku liikumise kõrgaegadel! Nende vanemad ega keegi teine lihtsalt ei rääkinud neile sellistest asjadest, kardeti ilmselt, vaikimine oli turvalisem ja laste heaolule parem. Keskenduti isiklikule heaolule, Varro Vooglaidu parafraseerides, täis kõhule, lahutatud meelele ja soojale toale. Ehk ka sõjaoohu vältimisele, mis eeltoodut ohustaks. Kergem oli vaikida ja lasta oma lastel õilsa Lenini muinasjuttu uskuda. Mõned hakkasid ise ka lõpuks meedia mõjul Leninit uskuma. :)

Mõned vanad inimesed kardavad tänini hirmunult poliitika teemat, käivad valimas, aga poliitika teemal ei taha mingi hinna eest ühtegi sõna öelda. "Mina ei taha end poliitikasse segada". Eks see ole elutarkus. Mina pole repressioone üle elanud, pole minul õigust neile midagi ette heita.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP