RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 14. august 2015

Rahvuslaste Tallinna Klubi arutas Lauri Õuna vastaseid süüdistusi

Rahvuslaste Tallinna Klubi (lüh. RTK) arutas 12. augustil 2015 Tallinnas peetud sellekuisel koosolekul  ühe klubiliikme – Lauri Õuna – vastu viimastel päevadel Eesti peavooluajakirjanduses esitatud süüdistusi.
Põhjaliku arutelu järel jõuti järgmisele seisukohale: täpse hinnangu Õuna juhtumile saab RTK anda alles pärast seda, kui on tutvunud kõigi asitõenditega ning kui nii Õun kui ka väidetavad ohvrid on kuulatud üle valedetektori abi kasutades. RTK lähtub igal juhul õigusriigi lahutamatust osast – süütuse presumptsioonist.
Peavooluajakirjanduses avaldatud Õuna-vastased süüdistused tundusid koosolekulistele ülimalt ebausaldusväärsed. Seda eeskätt kahel põhjusel:
1) peavooluajakirjandus on avaldanud valeandmeid varemgi, pealegi korduvalt, ja kaotanud seetõttu oma usaldusväärsuse;
2) RTK liikmeid on alusetult süüdistatud ja taga kiusatud varemgi. Osa neist on seetõttu koguni vangis olnud.
Üks RTK liikmete hulka kuuluvatest endistest vangidest puhkes koosolekul lausa valju häälega naerma, kui sai teada, et Õuna oli süüdistatud katses kägistada oma väidetavat ohvrit… villase lõngaga! See materjal on kägistamiseks teatavasti väga ebasobiv.
Koosolekul juhiti korduvalt tähelepanu sellelegi, et Õuna nime „süüdistusartiklites” avaldanud ajakirjandusväljaanded olid seeläbi rikkunud nii seadust kui ka ajakirjanduseetikat, kuna ükski kohus pole Õuna süüdi mõistnud.
Kuna RTK liikmete seas leidub nii juriste, endisi vange kui ka eriväljaõppe saanud isikuid, kellest nii mõnelgi pole enam kaotada midagi, siis tasub peavooluajakirjandusel edaspidi tõsiselt kaaluda, kas ikka on mõtet levitada laimu sellise organisatsiooni kohta…

Tõnu Kalvet
Autor on Rahvuslaste Tallinna Klubi asutajaliige.

Allikas: http://www.rahvuslasteklubi.org/tallinn/

1 kommentaari:

Anonüümne 17. august 2015, kell 12:51  

Tõel pole poliitikas tähtsust ja ajakirjandus on poliitikute käepikendus. Poliitika ongi täpselt selline, nagu see on "Kaardimajas". Esimene hooaeg on väga hariv noorpoliitikutele ja teistele aatelistele inimestele.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP