RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 22. mai 2017

EKRE: pöördumatu kahju ärahoidmiseks tuleb valitsus kiiresti välja vahetada

Video: http://www.err.ee/597194/ekre-poordumatu-kahju-arahoidmiseks-tuleb-valitsus-kiiresti-valja-vahetada

 
Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) volikogu ütles pühapäeval tehtud avalduses, et praegune valitsuskoalitsioon ei ole toonud muudatust paremuse poole ning EKRE on valmis võtma valitsusvastutust.
EKRE volikogu märkis avalduses, et valitsuse vahetumine poole aasta eest andis lootust, et Reformierakonna võimu lõpp toob kaasa senise poliitilise kartelli lagunemise ning sillutab teed kultuursemale ja kaugemale vaatavale poliitikale.

"Tänaseks on selgunud, et need lootused on osutunud tühjaks. Õigus oli neil, kes ütlesid, et vana poliitilise kartelli osalised üksi ei ole vastutustundlikuks valitsemiseks võimelised. Peenhäälestusse takerdunud Reformierakonna asemel saime vasakpoolse kirvepoliitika," lisas volikogu.
EKRE hinnangul on praeguse valitsuskoalitsiooni majandusprogramm ebakompetentne ning viib riigi võla- ja maksukeerisesse.
"Päevapoliitilise kasu eesmärgil tegeleb valitsus taasvenestamisega. Peale selle näeme aina selgrootumat Euroopa-poliitikat – vahetult enne Euroopa eesistumisperioodi on valitsus Brüsseli käsulaudade elluviimisel veelgi innukam. On selge, et mida kauem praegune valitsus võimul on, seda rohkem halba suudab ta korda saata. Pöördumatu kahju ärahoidmiseks tuleb valitsus võimalikult kiiresti välja vahetada," lisas EKRE avalduses.

Erakond kinnitas, et on valmis uue koalitsiooni moodustamisel osalema ja ka valitsusvastutst kandma. Seejuures ei välista EKRE ühtki koostööpartnerit.
"Kõige olulisem on meie jaoks koalitsioonileppe sisu. Tõsi, ühisosa leidmine estofoobsete ja multikulti-meelsete tegelastega on äärmiselt ebatõenäoline. Peame võimalikuks osaleda valitsuses, kui kokkuleppe osaks on Rail Balticu senisel kujul peatamine, loovutuslikust piirileppest loobumine, piirivalve ja piirikontrolli taastamine kõigil Eesti piiridel, range immigratsioonipoliitika jõustamine, eesti keele positsioonide tugevdamine ja laiendamine avalikkuses ja hariduses, maksutõusudest loobumine ja ettevõtluskeskkonna parandamine ning kooseluseaduse tühistamine või rahvahääletusele panemine," loetles erakond tehtud avalduses.

Helme: valitsuse vahetus võiks toimuda pärast kohalikke valimisi

EKRE esimehe Mart Helme hinnangul võiks valitsuse vahetus toimuda pärast kohalikke valimisi, kui poliitilised jõujooned on paigas, vahendas "Aktuaalne kaamera".
"Siis on ka juba enam kui poole peal Euroopa Liidu eesistumine, mis tähendab seda, et kohalike valimiste järgselt, kui alustada praeguse koalitsiooni kukutamise ja uue koalitsiooni kokkupanemisega, siis ongi paras aeg eesistumise lõpuks see uus koalitsioon paika saada," rääkis Helme.
Ta tõdes, et praeguse riigikogu koosseisu baasilt on keeruline panna kokku uut hästi toimivat valitsust.

EKRE on pakkunud teistele opositsioonierakondadele välja idee erakorralistest valimistest. Taasiseseisvunud Eestis pole erakorralisi parlamendivalimisi olnud. Üks variant on tema sõnul kukutada koalitsiooni toel läbi riigieelarve vastuvõtmine.
"Teine variant on see, et kuna tegelikult praeguses koalitsioonis olevate erakondade sees on väga tõsised vastuolud ja lõhed, siis tekitada olukord, kui valitsus jääb vähemusvalitsuseks ja siis see kukutada. Ja kui eelnev poliitiline kokkulepe on saavutatud, et erakorralised oleks parem variant, siis kolmel korral läbi kukutada ka uue valitsuse moodustamine riigikogus," arutles Helme.
Ta tõdes, et selleks peab olema poliitlist tahet.

Toimetaja: Merili Nael
________________
Aldo Roomere kommentaar Facebookis: "Kuni Stenbocki majas, kõigis ministeeriumides ja riigikogus kükitab varbavahedest kõrvatagusteni korrumpeerunud saast, pole mingisugustki lootust paremuse poole. Kõik vargad ja reeturid tuleb juhtivatelt positsioonidelt minema peksta, aga kes on see poliitprostituutide persetpeksev jõud? Ainult EKRE-st siin ei piisa..."

Kui EKRE saab järgmistel Riigikogu valimisel valitsevaks erakonnaks, kes moodustab valitsuse, vaid siis oleks võimalik midagi teha.
M.I.

2 kommentaari:

Anonüümne 22. mai 2017, kell 12:03  

"EKRE-st saab valitsev jõud", vist on vahepeal meelest läinud, kelle käes on e-tamise serverid. Põhiseaduslik riigikord tuleb enne taastada-- lugege mida seal valimiste kohta kirjutatakse, paragrahv vist oli 60, võin peast eksida. "Läheme valitsusse, läheme valitsusse", see on nagu esimeses klassis tahavad kõik kosmonautideks saada, kui riigiaparaadi sees on 100 000 eesti riikluse- ja rahvavaenlast, mismoodi EKRE eesti huve seal siis teoks teeb, mõtelge ise. Kas teeb Soinit või tulevad kolinaga.

Anonüümne 24. mai 2017, kell 09:30  

näha on, et helmed on tõesti kallaslastega nõupidamisel käinud.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP