RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 29. mai 2017

MATTI ILVES: ÜKS FAKT SOTSIDE MINEVIKUST

Olen juba siin kirjutanud, et sotsid (SDE) on kogu Eesti ja eestlaste vaenulikum partei üldse. Oleks see minu teha, siis ma keelustaksin sellise Eestit pidevalt õõnestava punapartei.

Näiteks eelmine sotside suur juht Sven Mikser tuli välja ideega, et rahvuste ja keelte vastanduselt tuleks minna passi ja kodakondsuse järgsele patriotismile. See tähendab - kodakondsuspõhilisele osariigile, kus eestlastel ei oleks enam mingit kandvat rolli.
Praegune sotside juht venelane Ossinovski kuulutas, et "etniline rahvusriik on ohtlik ja ebainimlik düstoopia" ning rahvuslased - "ksenofoobne okse".
"Kõikjal Euroopas on just sotsialistid need, kes on perekonna institutsiooni ja seksuaalmoraali lammutamisel alati esirinnas," selgitab Vooglaid [Varro].
Aga aitab küll kaasaegsete sotside iseloomustamisest.
Juba Vabadussõja eriti kriitislisel ajal laiutasid sotsid enda lõugu palju rohkem kui vaja. Toon nüüd ühe tsitaada Johan Kõpp´i raamatust: "Mälestuste radadel 2":

"Kõik oli viimaks valmis uue väeosa Eestisse siirdumiseks. Mehed olid koos ja laev varutud - siis aga tuli äkitselt ootamatu hoop: ühel hommikul leidus Soome ajalehtedes sõnum, et eesti sotsjalist A. Rei on ühes kirjutises teotavalt kõnelnud "Soome lihunikkudest, kes kodusõjas (1918.a. algupoolel) on jäledaid tegusid korda saatnud jm.".

"Viro juttu" olid seejärel kõik kohad täis. Ärevus soomlaste hulgas oli suur. Pankade esindajad teatasid Kallasele, et pangad ei saa lubatud laenu anda, sest eestlased on soomlasi raskesti solvanud. Tean, kuidas Kallas jälle jooksis, helistas mitmele poole ja rabeles, et sõnumi halba mõju paralüseerida, kui tal viimaks oma sidemete tõttu korda läks vajalikku summat kokku saada "Põhja Poegadele" tasu ettemaksmiseks, kuna need keeldusid ilma selleta teele asumast."

Soome meid muidugi abistas vabatahtlikega, kuid need vabatahtlikud olid tegelikult palgasõdurid, kellele vaene Eesti riik pidi palka maksma. Aga hea seegi, olukord rindel oli Vabadussõjas üpris kriitiline, kuigi ülikriitiline hetk oli juba läbi elatud ja Eesti sõjavägi oli asunud vasturünnakutele.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP