RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 11. mai 2017

Soome Maidan tahetakse Helsingi kesklinnas laiali ajada, migrandid jäävad

Helsingi kesklinnas juba kolm kuud tegutsenud massi-immigratsiooni vastane meeleavaldus Suomi-Maidan tahetakse laiali ajada, et teha ruumi Maailmaküla festivalile. Migrantide meeleavaldus jääb alles.

Maailmaküla festival tahetakse Helsingi kesklinnas Rautatientoril korraldada maikuu lõpus, 27-28. mail. Selleks ajaks tahetakse plats meeleavaldajatest puhtaks teha, vahendab Helsingin Sanomat.
Samas Rautatientoril kolm kuud vastu pidanud teine, migrantide meeleavaldus „Õigus elada” tahetakse aga alles jätta, kuna see ei jää niivõrd ette ja selle korraldajatega on juba läbi räägitud.
Maailmaküla festivali korraldava Kepa ry programmijuht Outi Hannula ütles, et soomlaste meeleavaldus jääb festivali ala sisse ja seetõttu ei saa see jätkata. Migrantide meeleavaldus aga jääb festivali alast väljapoole, mistõttu saab see jätkata.

Hannula ütles, et soomlastest meeleavaldajad pole korraldajatega ühendust võtnud, küll on seda teinud migrantide esindajad.

Maailmaküla festival on kultuurifestival, mis on suunatud multikultuursuse propageerimisele. Üks käesoleva aasta festivali peateemadest on pagulus.
Helsingi ehitusameti jurist Antti Mäkinen ütles, et festivali korraldajad pole veel meeleavalduste laialisaatmist piisavalt ära põhjendanud. On räägitud küll sellest, et meeleavaldused jäävad festivalile ette, kuna nad asuvad mõlemad festivali alal.

Mäkinen ütles, et inimestel on õigus meelt avaldada, aga seda õigust võib teatud üritustega seoses piirata. Maailmafestival on Mäkineni arvates selline üritus, millega seoses võib meeleavaldajate õigusi piirata. Tema sõnul üritatakse enne meeleavalduse laialisaatmist selle organiseerijatega kokkuleppele jõuda.

2 kommentaari:

Anonüümne 11. mai 2017, kell 18:58  

Blogi "Mustad Uudised" on vist võrdsusfašistide nõudmisel maha võetud.

Anonüümne 12. mai 2017, kell 13:28  

Ei nad jätkavad isamaaline.blogspot.com -i all nüüd



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP