RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 6. mai 2017

Henn Põlluaas: Eesti valitsusasutuste ametlik asjaajamiskeel peab olema eesti keel!

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsioon esitas arupärimise maaeluminister Tarmo Tammele, et juhtida tähelepanu riigikeele rollile riigiasutuste avalikus kommunikatsioonis.

Arupärimise üle andnud Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsiooni aseesimehe Henn Põlluaasa sõnul on arupärimine ajendatud 26. aprilli Õhtulehe artiklist, mille väitel maaeluministeerium saatis aprillis toimunud Eesti kalasadamate päeva puhul laiali venekeelseid pressiteateid ja kutseid.

„Me soovime ministrilt teada, kas maaeluministeerium ei olegi Eesti valitsusasutus, kus ametlik asjaajamiskeel on eesti keel. Kas ministeerium peab adressaatide eesti keele oskust nii napiks, et viimased ei saa aru mõnelauselisest teatest?“ küsib Põlluaas.
„On oluline, et me hoiame eesti keele kasutusala, püüame siinseid venelasi integreerida, aga paraku isegi maaeluminister ja ministeerium on hakanud rikkuma põhiseadust, kus öeldakse, et Eesti riigikeel ja asjaajamiskeel on eesti keel.“

Põlluaasa sõnul ei aita venekeelsete pressiteadete saatmine kaasa keeleõppe parandamisele ning Eesti riigi ja keele maine tõstmisele. „On ilmne, et Keskerakonna poolt juhitud maaeluministeerium ajab varjatud kakskeelsuse poliitikat, et meelitada oma venekeelseid valijaid valimiste eel 2017. aasta sügisel.“

Allikas: https://ekre.ee/henn-polluaas-eesti-valitsusasutuste-ametlik-asjaajamiskeel-peab-olema-eesti-keel/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP