RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 27. mai 2017

Mart Helme: presidendi lihtsameelsus kahjustab Eesti julgeolekut

President Kersti Kaljulaid Lennart Meri konverentsil. Foto: Scanpix

President Kersti Kaljulaidi kommentaar ERR-ile pärast Manchesteri terrorirünnakut kahjustab Eesti julgeolekut ning näitab, et Eesti rahval on põhjust riigipea lihtsameelse mõttemaailma pärast tõsist muret tunda, leiab Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Mart Helme.

“Esiteks pole õige Kaljulaidi väide, et Eesti on rangelt ilmalik riik. Riigikirikut meil ei ole, kuid nõukogude propaganda kiuste on Eesti jätkuvalt kristliku tsivilisatsiooni osa. Eestis elab vähemalt 200 000 end kristlaseks pidavat inimest,” osutas Mart Helme.
“Kui Kaljulaid väidab, et oma väidetava ilmalikkuse tõttu ei peaks me terrorismi pärast ülearu muretsema, siis on see inimeste eksitamine. Ilmalikkus mitte ei hoia ära, vaid, vastupidi, suurendab võimalust, et ka meie riik saab islamiterrorismi sihtmärgiks. Islamisti eesmärk on uskmatu oma usku pöörata või maha lüüa. Usuleigus meid islamist ei päästa. Rootsi on salliv ja ilmalik, aga ikka sõidavad veoautod rahva sekka,” ütles Helme.

“Ka ei maksa arvata, et usuleigus hoiab ära islamistlike kogukondade tekke, kui meie riigi elatustase tõuseb ja Euroopa Liit surub meile peale avatud uste poliitikat. Hakkame nägema, kuidas tulevad mošeed, loomade halal-tapmised, näokatted, kohustus palvetada viis korda päevas, kohustus arvestada moslemite pühadega ja viimaks vältimatult ka islamiterrorism.”

Helme sõnul on kõige ohtlikum Kaljulaidi seisukoht, mille kohaselt olevat viljatu igasugune arutelu teemal, kas kedagi mingisuguste kriteeriumite alusel lubada Euroopas liikuda või mitte.
“Sellega ütleb Kaljulaid sisuliselt seda, et Eestil ei ole ega peagi olema otsustusõigust küsimuses, keda me oma maale elama laseme. See ei ole iseseisva riigi, vaid Brüsseli asehalduri seisukoht.”
Helme sõnul on islamiterrorismi ärahoidmiseks Eestis ainult üks tee, kui Euroopa eliit ei soovi kontrollida Euroopa piire. “Selleks on piirikontrolli taastamine Eesti maismaapiiril, lennujaamas kui ka sadamates,” ütles Helme.

Allikas: http://objektiiv.ee/mart-helme-presidendi-lihtsameelsus-kahjustab-eesti-julgeolekut/

1 kommentaari:

Unknown 28. mai 2017, kell 20:25  

olen täiega Helme jutuga päri tuleks leida Eesti eest seisev president mitte Brüsseli kasutäitja.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP