RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 12. juuli 2017

Martin Helme: Dievese kaasuses võidu saavutamine kinnitab inimeste õigust oma arvamust vabalt ja valjult välja öelda

EKRE aseesimees Martin Helme riigikogus ööistungil. Foto: Scanpix

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) aseesimees Martin Helme ütles Facebookis tehtud avalduses, et Priit Dievese vaidluses Järva-Jaani Gümnaasiumiga sisulise võidu saavutamine kinnitab inimeste õigust oma arvamust vabalt, valjult ja häbenematult välja öelda. Allpool on Helme avaldus muutmata kujul.

Meie erakonna liige Priit Dieves vallandati õpetaja ametist põhjendusega, et kirjutas ajalehes konservatiivseid pereväärtusi edendava artikli. Tegemist oli ilmselge ideoloogilise represseerimisega sotsiaaldemokraatliku võimuga valla poolt. Tegemist oli ka ilmselgelt terve rea seaduste rikkumise, alates põhiseadusest jätkates võrdse kohtlemise seadusega ja lõpetades mitme konventsiooniga. Priit ei olnud sellise asjaga nõus ning kaebas asja kõigepealt töövaidluskomisjoni. Kuigi see institutsioon on reeglina töövõtja poolel, otsustasid kolm naisõiguslast loobuda õiglusest ja väärkasutada oma võimu ning jätsid vallandamise jõusse.

Kuna tegemist on lakmustesti kaasusega Eesti ühiskonna jaoks, olulise sõna- ja südametunnistusvabadust tagava võitlusega, siis otsustas erakond Priidu kaitseks välja astuda, toetades teda nii moraalselt kui advokaadi tasudega.
Olime valmis pidama võitlust kuni riigikohtuni välja. Tegime riigikogus ministritele sel teemal arupärimisi. Me ei saa leppida, et mõni suvaline vallavanem või koolijuht võib karistamatult taga kiusata inimesi lihtsalt selle pärast, et need keelduvad olemast vait, kui kannavad teistsugust maailmavaadet oma ülemusest.

Vastaspool mõistis oma positsiooni lootusetust ning oli nõus kohtuliku kokkuleppega. Leppe sisu on konfidentsiaalne, kuid kaks asja on ametlikult välja öeldud: kool tunnistab, et arvamusartikli avaldamise eest vallandamine on ebaseaduslik ning kool maksis ka hüvitist.

Kogu see juhtum on julgustav mitmes mõttes. Esiteks teavad kõik meie liikmed, et me ei jäta neid vasakpoolsete jupijumalate meelevalda, vaid kaitseme omasid. Kui keegi hakkab maailmavaatelisel põhjusel taga kiusama Konservatiivse Rahvaerakonna liiget, siis ei ole ta vastamisi mitte selle inimesega, vaid terve parteiga, kogu meie intellektuaalse, organisatsioonilise ja rahalise ressursiga.

Teiseks on maha märgitud teatud mängureeglid, loodud on pretsedent, mis selgelt kinnitab inimeste õigust oma arvamust vabalt, valjult ja häbenematult välja öelda teadmisega, et teda kaitseb seadus.
On muidugi masendav, et elame ajastul, mil traditsioonilise pere ja ema- ning isarolli kiitmine toob kaasa repressioonid. Iseenesestmõistetavuste välja ütlemine on kujunenud kodanikujulguse proovikiviks. Kuid me surusime vastu ja saavutasime edu. Tõenäoliselt järgmine vasaksallija mõtleb enne palju põhjalikumalt, kui oma päästikuinnukat sõrme peab talitsema konservatiivide tagakiusamise tuhinas.

Allikas: http://objektiiv.ee/martin-helme-dievese-kaasuses-voidu-saavutamine-kinnitab-inimeste-oigust-oma-arvamust-vabalt-valjult-ja-habenematult-valja-oelda/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP