RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 29. mai 2013

Euroopa tipp-pankur tunnistab: euro on läbi kukkunud

europe money 0 300x207 Euroopa tipp pankur tunnistab: euro on läbi kukkunud
Sel ajal, kui Euroopa Parlament püüab eelarvet kokku panna ja Euroopa keskpanga president ennustab hoolega eurotsooni majanduse taastumist, kuuleb teistelt Euroopa pankuritelt hoopis erinevat arvamust. Taani panga Saxo Bank tegevjuht Lars Seier Christenseni sõnul on euro viimase aja tõus dollari suhtes illusioon ning “kogu see asi on hukule määratud”, kuna Euroopa ei ole ühisraha fiskaalühendusega toetanud.

Tema sõnul on praegu tegemist “võltsi lahendusega, kuna inimesed arvavad, et probleemiga tegeletakse ja see on kontrolli all, kuigi tegelikult pole see hoopiski nii”. Christenseni kinnitusel on kogu seda farssi koos hoidnud poliitilised, mitte majanduslikud pingutused ja inimesed on väga kõvasti probleeme alahinnanud. Ühe võimaliku lahendusena näeb ta mõnede Lõuna-Euroopa riikide lahkumist eurotsoonist ning ennustab, et kui Prantsusmaa peaks jõudma täielikku majanduskriisi, siis on see eurotsooni lõpp, sest seda olukorda ei suudaks ega sooviks isegi Saksamaa kinni maksta.

Eurotsooni avaliku sektori võlg on kõigi aegade suurim, olles üle kahe korra suurem 2008. aasta 40% määrast. Euroopa komisjon ennustab järgmiseks aastaks võla tõusmist 97,1%-le sisemajanduse kogutoodangust.
Kuigi euro on dollari suhtes viimase kuue kuu jooksul 8,2% tõusnud, langes Saksamaa, Prantsusmaa ja Itaalia majandus neljandas kvartalis rohkem, kui arvati.

Prantsusmaa maadleb vähenenud investeeringute hulga, töökohtade vähenemise ja Euroopa survega kiirendada eelarvekärpeid. Saksamaa majandus kasvas eelmisel aastal 0,7%, kuid Prantsusmaa ei näidanud mingit kasvu ja Itaalia majandus kahanes üle 2%. Prantsuse majandus on peaminister Jean-Marc Ayrault’ sõnul kolmanda languse äärel viimase nelja aasta jooksul ja neil on suurim töötuse määr 1998. aastast saadik.

Allikad: David Icke, Zero Hedge, Bloomberg
Toimetas Katrin Suik

Allikas: http://www.telegram.ee/maailm/euroopa-tipp-pankur-tunnistab-euro-on-labi-kukkunud#.UaXHBVtLH7N

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP