RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 18. mai 2013

MATTI ILVES: EUROOPA LIIDU ÜLISUUREST NOORTE TÖÖPUUDUSEST

Meie täiesti Euroopa Liidu meelne ajakirjandus avaldab kül aeg-ajalt arve noorte suurest tööpuudusest osariikides, kuid libiseb sellest probleemist kergelt üle ja peab seda ajutiseks, varsti mööduvaks nähtuseks.
Asi on aga märksa tõsisem kui näha tahetakse ja võib viia mõningates riikids rahvarahutusteni, et mitte öelda revolutsioonini.

Dr.Jerome Roos kirjutab: "Meie probleemid ei ole tingitud uuenduslike ideede puudumisest; need on tingitud suure rahalise võimu koondumisest eliitpankurite kätte.
Juba aastaid on Euroopa suurtes võlgades perifeeria, mis on silmitsi massilise tööpuudusega. Kreekas ja Hispaanias on 59 ja 56 protsenti noortest praegu töötud , samas kui noorte tööpuudus ELis tervikuna on praegu murettekitav 24 protsenti, võrreldes 22,5 protsenti eelmisel aastal."

Itaalia uus peaminister Enrico Letta on nimetanud noorte tööpuudut kõige tõsisemaks probleemiks oma riigile ja  Saksamaa liidukantsler Angela Merkel, Euroopa kokkuhoiupoliitika liikumise lipukandja, leiab, et noorte tööpuudus on Euroopa suurim väljakutse.
"Peaks olema selge igale intelligentntsele inimesele nüüd, et noorte töötus ei ole tavaline probleem sõna otseses mõttes, see on sümptom palju sügavamale haigusele, mis lagundadab meie ühiskonda seestpoolt. Teised sümptomid on neonatsismi tõus ja ksenofoobne vägivald Kreekas, enesetappude laine Lõuna-Euroopas; 400 000 peret, kes on väljatõstetud nende kodudest Hispaanias; tuhandeid nälgivad hobuseid, kes on mahajäetud nende omanike poolt Iirimaal; Suurbritannia õpilased, kelle õppemaks on tõusud kolmekordseks ning on nüüd silmitsi väljavaatega kas väljalangemist või välismaal õppimisest, ehk kogunevate massiivsete õppevõlgadega; eurotsoonis on rekordarv näiteks Hollandi kodumaiapidamisi hüpoteeklaenu haardes jne, jne - rääkimata demokraatlike institutsioonide põhjalikust diskrediteerimisest  ja massilist rahutustet, mis on vapustanud suurt osa Euroopa pealinnadest nagu London, Ateena, Madriid, Lissabon ja Rooma."

Need on probleemid, millest meid vaid pealiskaudselt valgustatakse  ja ei võetagi põhjalikuma käsitlemise alla, rääkimata juba lahenduste väljapakkumistest, sest ainsad lahendused oleksid E Liidu praegusele ülesehitusele hävitavad ja seda ei soovita, mingu või kõik uppi rahvaste kannatuste hinnaga.

Tegelik põhjus paistab olema ikka rahavõimus (finantskapitalismis, millel ei ole tegeliku kapitalismiga midagi ühist) ja rahvusvahelistes võlausaldajates, ning ilma revolutsioonilite ümberkorraldusteta siin toime ei tulda.

Kasutatud allikas: http://roarmag.org/2013/05/europe-debt-crisis-youth-unemployment/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP