RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 21. mai 2013

VABAMÕTLEJA: Loomisel on NATO palgamõrvarite eliitväeosa?



NATO tulevikuplaanid valguvad kaugele esialgsest allianssi lepingust. Maikuu „Diplomaatias“ avaldati poliitanalüütiku Richard Weitz artikkel NATO tulevikust Afganistanis, millest leiame järgneva lõigu:
„Lisaks NATO missioonile ANSFi väljaõpetamiseks, toetamiseks ja abistamiseks on kavas eraldi terrorismivastane kontingent USA juhtimisel, mille eesmärk on tappa ja vangistada suure tähtsusega sihtmärke, näiteks Talibani juhte. Erinevalt NATO väljaõpetajatest on selle mitmest tuhandest USA sõjaväelasest koosneva kontingendi korral Ühendriikide eriüksuslased lõimitud alama tasandi Afganistani üksustesse, näiteks brigaadidesse. Osa eriüksuslasi võib korraga tegutseda nii terrorismivastases võitluses kui ka NATO väljaõppemissioonil.“
Esialgu on jutt rühmitusest, mis loodud olukorra ohjamiseks Afganistanis, aga kui meenutame Osama bin Laden väidetavat tapmist väljaspool igasugust Ameerika Ühendriikide territooriumi, siis ei ole imestada, kui sellest kujuneb välja piiramatu mõjuvõimuga globaalne palgamõrvarite eriväeosa.

Kasutatud materjalid
Weitz, Richard (2013). NATO ja Afganistani üleandmine. Diplomaatia. Nr 5 (117). 9.

Allikas: http://www.vabamotleja.info/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP