RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 1. mai 2013

MATTI ILVES: KIRI JUHILE

Tere peaminister hr. Andrus Ansip!

Kirjutan Teile murest kantud kirja meie riigi tuleviku pärast. Nimelt olete isiklikult ja ka meie presidendi kaasabil hakanud propageerima Eesti riigist loobumist ja Euroopa föderaalriigi loomist, kus tegelikult ei saa olema kohta rahvusriikidel. Aga föderaalriik ongi juba sündinud, E Liidu siseselt pole piire ja kehtestatud ka tööjõu vaba liikumine - mis on täieliku föderaalriigi peamine tunnus, veelgi suurem võim liidule tähendab juba unitaarriiki. Rahvusriigid saavad olla vaid konföderatsioonis ja teie tänase külalise van Rompuy jutt rahvusriikide föderatsioonist on kõige hullem hämamine, mida ma olen kuulnud.
"Postimehe" artiklis ähvardasite meid vastasel juhul vaesusega ja president ähvardas meid intervjuus samale lehele lausa riigi kaotusega, nii kui sündis 1940. aastal. Kuidas on see aga võimalik, kui me oleme täieõiguslik NATO liige? See küsimus ei ole otseselt Teile. Aga kuidas me siis vaesume, kui hoiame "föderatsioonist" kõrvale? Te teate väga hästi (kogemused NSVL-u päevilt), et just ületsentraliseeritud impeeriumilaadsete liitriikide majandust tabab varem või hiljem kollaps! E Liit segab järjest enam ka majanduspoliitikasse ja just säärases ühenduses ootab meid vaesus. Riikidevahelist koostööd saab teha väga hästi ka riiklusest loobumata, kusjuures juba on meie riigil vähem õigusi kui USA osariigil.

Tuletan Teile veel meelde ametivannet ja põhiseadust:

Vabariigi valitsuse ametivanne:
Asudes täitma Vabariigi Valitsuse liikme kohustusi, olen teadlik,et kannan selles ametis vastutust Eesti Vabariigi ja oma südametunnistuse ees.Tõotan pühalikult jääda ustavaks Eesti Vabariigi põhiseaduslikule korrale ning pühendada oma jõu eesti rahva heaolu ja tuleviku kindlustamisele.

Väljavõte põhiseadusest:
§ 1.Eesti on iseseisev ja sõltumatu demokraatlik vabariik, kus kõrgeima riigivõimu kandja on rahvas.Eesti iseseisvus ja sõltumatus on aegumatu ning võõrandamatu.

Kas Teie  hr. peaminister nüüd ei karda, et mõni meie riigi kodanik võib teid anda kohtu alla, kui vandemurdjat ja põhiseaduse vastu töötajat? Eesti rahvas pole andnud Teile mandaati selliseks propagandaks ja riigist loobumiseks.

Ootan sellele kirjale ka kannatamatult vastust.

Lugupidamisega,
Matti Ilves

Kohe, kui olin kirja ära saatnud, märkasin ühte viga.

Parandus saadetud kirjale:
Vabandust, rahvusriikide föderatsioonist ei rääkinud van Rompuy, vaid endine äärmuskommunist Barroso. Ega eriti vahet pole, kuna seal ollakse sellistes tähtates küsimustes üksmeelsed. Tahtsin lisada ka video maoist Barrosost, kuid video on nüüd ettenägelikult YT-ist ära kustutatud, kahju, et ei salvestanud.
M.Ilves

Sellele kirjale me ei lootnudki vastust saada, aga oh üllatust, vastus tuli ja on selline:

Asja viide: 13-00444
Lugupeetud Matti Ilves,

Tänan Teid peaministrile saadetud kirja eest.
Peaminister ei ole mitte kunagi propageerinud Eesti riigist loobumist.
Liigne muretsemine Eesti iseseisvuse pärast ei ole Euroopa tihedama poliitilise koostöö toetamise kontekstis põhjendatud. Tihedam poliitiline koostöö tagab meile stabiilsema Euroopa ja on vaieldamatult Eesti omariikluse säilimise üheks kõige kaalukamaks tagatiseks. Meie jaoks võiks tihedam koostöö tähendada ka seda, et ka teised Euroopa Liidu liikmesriigid hakkaksid sarnaselt Eestile jälgima tõsisemalt oma rahanduse seisu ning pöörama suuremat tähelepanu oma riigi rahanduse korras hoidmisele.
Suurem Euroopa Liidu liikmesriikide vaheline koostöö ei tähenda kindlasti, et Eesti loobuks oma iseseisvusest.

Lugupidamisega,
Mihkel Lees
Peaministri nõunik

Sellist vastust ei olnud muidugi raska kirjutada. Lisaks otsesele valele sisaldab see sisuliselt väidet, et "tihedam koostöö" on lihtsalt otstarbekas ja vajalik, ning riigi saatuse pärast pole vaja muretseda.
Hüvasti Eesti iseseisvus!
Kõik kes isegi nüüd räägivad veel meie riigi iseseisvusest on lihtsalt petised ja rahva eksitajad,
 






2 kommentaari:

Anonüümne 2. mai 2013, kell 00:47  

Kauaks seda eesti riiki enam on, aastaarvud ka juba paigas:http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=N4Xgt-nrrJg

Anonüümne 2. mai 2013, kell 17:07  

Peagi algav Lennart Meri Konverentsi pealkiri on väga põnev: Põhja ja Lõuna vastuolu, UUes maailmakorras?
Paneb mõtlema kas pole?



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP