RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 27. mai 2013

MATTI ILVES: IMMIGRANTIDE MÄSS ROOTSIS

Kunagi turvaline ja rahulik Stockholm astunud nüüd Pariisi, Londoni ja teiste linnade kõrvale väärika liikmena, kus on toimunud suured immigrantide rahutused. Rootsis on veel teisigi linnu, kus on probleeme sisserändajatega. Maal on tervikuna muulasi ainult 10% aga taltsutada ka neid väheseid käib riigil selgelt üle jõu.

Nüüd on juba 6...7 ööd põletatud Stockholmi eeslinnades koolimaju, lasteaedu ja autosid, rüüstatakse kauplusi. Samuti on rünnatud inimesi ja politseinikke kividega. Koolimajade süütamine on Rootsis juba nii tavaline, et ei ületa enam uudiskünnist ja riigis pannakse põlema aastas keskmiselt 200 koolimaja.
Näiteks Stockholmi põhjaosas Rinkebys tuli politseinike andmetel tänavatele erakordselt palju inimesi ehk 300-500. Jõugud hakkasid kogunema pärast kella 21. Naeruväärne on politsei tagasihoidlik tegutsemine ja väike arreteeritute arv. Mäss on levinu nüüd ka teistesse linnadesse.
"Postimees" kirjutab: "Stockholmi lõunaosas Älvsjös süüdati põlema politseijaoskond. Tuletõrjujad said siiski põlengu kiiresti kontrolli alla. Eelmisel ööl süüdati politseijaoskond Rågsvedis. Märulit rahustama tulnud politseinikud ja nende autod sattusid kivirahe alla nagu ka möödunud öödel.Samuti loopisid mässavad noored kividega metroojaamade turvatöötajaid. Politsei arreteeris öö jooksul mitu noort märatsejat."
Mitu märatsejat arreteeritud, see on tõesti politsei suur töövõit! Ega siin üksi politseid süüdistada ei tasu, süüdi on tegelikult poliitikud ja üldine hoiak sotsialistlikus riigis tervikuna. Politsei on ära hirmutatud, sest väiksemate rahutsilmingute mahasurumisel on nad saanud kaela süüdistused liigse vägivalla tarvitamisest.
Mida kirjutab siis mässust Rootsi üks mõjukamaid ajalehti "Aftonbladet"? Mässu teemad ei ole selles lehes sugugi esiuudised. Aga silma torkab kohe artikkel, "Püüdke mõista käsi, kes viskavad kividega politseinikke". Seal kirjutati: "Kujutle, et oled nagu laps on tagakiusatud oma välimuse pärast. Sul on tõrjutuse tunne. Mõttetu õpetaja istub  kõnepuldis ja teenib oma mõttetut palka. Et olla populaarne, süütad oma esimese sigareti juba keskastme koolis. Su omad semud on uljad kutid ja kui sa ei ole samasugune, siis oled loll. Sind kujundab see mida näed." Ja samas vaimus edasi... Teised artiklid on vaid väga lakoonilised konstanteeringud sündmustest.
Märkimist vääib veel vaid Fredrik Reinfeldt´i artikkel "Infotund täna parlamendis", tegelikult ka seal pole midagi huvitavat, tavaline üksteise süüdistamine. Toon vaid kaks arvamusavaldust, sotsialisti Fredrik Olovssoni ütluse: "See mis praegu toimub on ühiskonna süü, kus tööpuudus on suurim Põhjamaades ja kõrgem kui üheski võrreldavads ELi riigis ja 77 000 noort ei tööta ega õpi." Roheliste partei pressiesindaja Åsa Romson kommenteeris rahutusi: "See on must nädal Stockholmi äärelinnades. On kohutav näha, kuidas need, kes elavad seal on kogenud seda oma tänavatel. Rahutused näitavad, et Rootsi on jagatud kaheks riigiks ja selle taga on ka poliitiline vastutus."
Käib ikka riigi süüdistamine, aga Rootsi on tegelikult eeskujulik maa immigrantide kohtlemisel ja kui juba seal nendega toime ei tulda siis pole see üheski riigis võimalik.

Tegelikult mustast Aafrikast ja islamiriikidest tulnud immigrandid ei soovigi töötada. Ütles ka üks Rootsi ajakirjanik, et immigrandid soovivad nautida sotsiaaltoetusi, mitte integreeruda ja käia tööl. Hiljutise suure mässu ajal Inglismaal teatas üks mässaja: andke kätte meile mõeldud raha ja ärge tülitage meid oma seadustega! Samuti on lugu Eesti neegritega, neid on siin veidi üle saja ja ainult mõned üksikud neist käivad tööl. Ühe meie neegri vastus küsimusele, et miks ta ei tööta(?) - oli lihtsameelne: aga mu naine ju töötab!
Vikerraadio korrespondent Stockholmis ütles telefoniinterjuus, et Rootsis on üldiselt arvamus, et riigis on kujunenud välja kaks kogukonda (pange tähele, et põlisrahvast nimetatakse juba ka seal vaid kogukonnaks, nii kui meilgi paljud teevad), ühes on rootslased ja teises immigrandid ja neil omavahel praktiliselt suhted puuduvad. Kujutlen juba ette, mis nüüd hakkab Rootsi koolides rootslastest õpilastega toimuma, neile sunnitakse praktiliselt väevõimuga võtma oma "sõpradeks" muulasi. See võib juhtuda ka täskasvanutega, kes töötavad riigiasutustes. Selline surveavaldus sotsialismi puhul ju täiesti loomulik. Kahju on lausa rootslastest nende lollide ja idealistlike poliitikute pärast. Mäletame ka Eestist, kuidas sotsialistist minister Urve Palo süüdistas nn. eesti kogukonda väheses intregeerumissoovis venelastega.

Eesti on päästnud immigrantide tulvast vaid madal elatustase ja väikesed sotsiaaltoetused, juba nüüd tuleks teha ettenägelikut valitsuse ning parlamendi poolt kõik võimalik selleks, et neid mitte osariiki lubada. Aga paistab, et tegutsetakse risti vastupidi.
________________
Selle taustaks lugege  J.Kaplinski tütre sonimist ilusast multikultuursest Eestist: http://www.epl.ee/news/arvamus/elo-mall-toomet-iga-sisserandaja-on-eestile-kingitus.d?id=51007404

Margus Lepa FaceBookis:
Suurendamiseks klikkige tekstil







0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP