RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 29. mai 2013

Aeg on ise hakkama saada!

Pensioniplaan praegustele 30-aastastele ja vanematele pensionieelikutele (sobib ka noorematele).

1. Vältige, kui vähegi võimalik, pensionisamba makseid, võimalusel ka igasuguseid muid riigimakse.
Selleks ajaks, kui pensionile jääte, on „sammastest“ järel kopikad ja praeguse poliitika jätkudes kaob ka täieline E(NS)V või EL (ja euro) või mõlemad. Eriti puudutab see III sammast - see kasvab sama kiiresti kui ise maksate (st inflatsioon sööb raha ära), ka kõrgepalgalistel. II sammas aga läheb ühiskatlasse, kust makstakse praeguseid ja homseid pensione (tahtjate arv ja pensionimaksed kasvavad pidevalt). Ungari näide on olemas.
On tekkinud ohtlik illusioon, et kogudes kõvasti raha, saab pensionil olles palmi all elamist lubada. Ei saa! Kardetavasti ei piisa aastal 2060 neist „sammastest“ isegi mitte kurikuulsates Narva ühikates pisikese toakese ülalpidamiseks. Samasugused arengud toimuvad ka „vanas Euroopas“, muidugi aeglasemalt ja esialgu väiksemas mahus.
„Riigi rahandus tervikuna on sisuliselt ju püramiidskeem ning töötab sarnaselt igale püramiidskeemile vaid siis, kui altpoolt juurdetulijaid on rohkem. Euroopa demograafiline situatsioon näitab aga elanikkonna vananemist ja töötegijatest maksumaksjate arvu vähenemist, siit algavadki probleemid,“ rääkis 19. oktoobril 2011 Kuku raadio saates „Ärataja” esinedes SEB ökonomist Hardo Pajula.  „Riikliku pensionisüsteemi lõpp on lähedal,” kinnitas Pajula.  “Riiklik pensionisüsteem on osa nähtusest nimega heaolu- või hoolekanderiik, mis pärast Teist maailmasõda on Euroopas arenenud ning mille meie viimase paarikümne aasta jooksul üle võtnud oleme. Kogu see asjaajamine tundub olevat oma lõpule üsna lähedal,” lisas SEB ökonomist.
Aeg on ise hakkama saada!
2. Kokkuhoitud raha kasutage mõne maamajapidamise soetamiseks vähemalt kahe hektari haritava maa ja natukese metsaga.
Või ostke lihtsalt maad, kuhu ehitate maja ja abihooned. Pensionil elate seal, veel parem - kolige kohe terve perega maale ja võimalusel võtke ka oma vanemad kaasa.
Hakake tegelema toidu tootmisega. Kasvatate oma kartuli ja aedvilja, peate oma seakese, kitse ja kanad. Ülejäägid müüte linnas maha. Puhas toit on populaarne ning õrrekanade munade ja kitsepiimaga suisa kriis käes - inimesed ei taha enam sitta süüa.
Seadke ennast sisse nii, et oleksite võimalikult autonoomne. Tootke ise endale elekter ja kütus ning hankige relv(ad). Kui olukord väga hulluks läheb, tekivad nii marodöörid kui ka „katusepakkujad”.
Kõige tähtsam on omada elamut, mille ülalpidamiskulud oleksid minimaalsed ja võimalikult palju saaks kasutada kohaliku kütet. Võimalikult vähe sõltuvust elektrivõrgust ja välistest teguritest. Puuküttega ahi on üks kõige paremaid kütteviise ja internetiühenduse käitamiseks piisab päikesepaneelist ja/või tuulegeneraatorist.
Võrreldes pensionisammaste eest paneelmajas vegeteerimisega, on Teie elu parem, olete tervem ja korras närvidega. Lõviosa Eesti elamufondist on ENSV ajal ehitatud kehva kvaliteediga ja energiamahukad paneelmajad, kus mõistlikke kulusid ei hakka iial olema, sest neid maju ei tehta korda - segab juba praegu piiripeal olev elanike maksejõud (vähemalt 1/3 „paneelikate” asukatest on pensionärid ja töötavate inimeste olukord pole sugugi parem) ja ka tehnilised probleemid.
3. Kiirustage, selliseid soodsaid majapidamisi kõigile linnaelanikele ei jagu.
Kasutatavat maad on ühe leibkonna peale Eestis alla kolme hektari ja sellestki on palju juba hõivatud või asub kohas, kus elamine pole reaalne (suuremad linnad toodangu turustamiseks on liiga kaugel).
4. Ärge unustage baaspensionisammast - su oma lapsed.
Ärge arvake, et ülalpooltoodus oleks midagi ebapatriootlikku, patriotism pole naiivsus. Kui valitsus ei täida oma osa lepingust (leping kodaniku ja riigi vahel ehk põhiseadus), siis pole kodanikul riigi ees muid kohustusi peale sellise valitsuse kukutamises osalemise oma võimaluste piires.
KASPAR RAMMO
Autor on Elvas elav maarahvuslane. Kirjutis pärineb ta kodulehelt kaspar.rammo.net.
Rahvuslaste Tallinna Klubi ajalehe „Rahvuslik Teataja” 6. numbri (märts-aprill 2012) esiküljel ilmunud kirjutis.
________________
Tellige ja lugege ajalehte "Rahvuslik Teataja"! 
M.I.
 

 

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP