RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 29. juuni 2013

EUGEN VEGES: Oleme pehmed, võimaldame oma turjal ratsutada ja riikluse üle irvitada

Mida enam maailmas ringi liigun, seda sügavamaks muutub veendumus, et Eestis pole võimul olijatel häbi raasugi. Kuidas muidu seletada kesiste sissetulekutega kodanike nii kõrget maksustamist ja ühisrahadega laristamist. 
Teistest kõrgemat maksu ei koguta üksnes toiduainetelt (käibemaks 20%, EL keskmine kaks korda madalam), jõulisust demonstreeritakse ka kütuste maksustamisel (sh EE dividenditulu).
Reaalhinnad toiduainetele ja kütustele on Eestis väga kõrged. See ei tulene maailmaturu hindadest, vaid ühiskonnas langetatud otsustest. Võimul olijatel pole kaasmaalaste käekäigust sooja ega külma. Isiklikud huvid tõstetakse ühishuvidest kõrgemale.
  
Viimased päevade (nädalavahetus, jaanipäev) üllatusteemaks on olnud eestlaste soomlastest kolm korda kõrgem elektrihind. Kahekordne hinnavahe ei üllata. 
Palkade suhe soomlastega on kordades eestlaste kahjuks. 
Sellise suhtumisega valitsused Soomes ei püsiks. Ei püsiks ka teistes demokraatlikes riikides. Eestis käivad asjad teisiti - võimuerakonnad jätkavad rahva lollitamist ja hindade ülespoole kruvimist. Inflatsioon Eestis hoitakse majandusühenduse tipus.  
Võrrelgem eestlastele müüdavat bensiini hinda neli korda suurema sissetulekuga ameeriklaste hindadega.
Tasusin (PA) liitri bensiini eest (3,39 USD gallon + 0,05 müügimaks) 0,693 eurot. Eestis küsitakse (Nestes tanklas) selle eest 1,289 eurot. Kodumaa hinnad on pea kaks korda kõrgemad! 
Selline hinnaerinevus ei tulene turuhindadest, vaid kõrgest maksustamisest (makse peidetakse ka teistele tuluridadele).
2012. aastal kirjeldas bensiini hinna kujunemist Statoil Eesti järgnevalt: 49 protsenti kulub maksudeks (aktsiis, käibemaks, miinimumvarumaks), maailmaturuhinna osakaal on 45 protsenti, kütusemüüja kulud-tulud 6 protsenti.
Oleme kodanikena pehmed. Võimaldame oma turjal ratsutada ja riikluse üle irvitada. Laseme kodumaalt jalga, kuid ebademokraatliku lähenemisega valitsustele tagumikku virutada ei julge.
 

1 kommentaari:

Anonüümne 3. märts 2015, kell 10:42  

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP