RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 14. juuni 2013

Teadlased üle maailma nõuavad ohtliku GMO-eksperimendi lõpetamist

th6 300x223 Teadlased üle maailma nõuavad ohtliku GMO eksperimendi lõpetamist
Selleks, et mõista geneetiliselt muundatud organismide ohtlikkust, ei pea olema raketiteadlane. Kuid hoolikal uurimisel võib tõenäoliselt leida ka mõne raketiteadlase nende teadlaste nimekirjast, kes on ühendanud jõud ning saatnud maailma riikide valitsustele avatud kirja, milles nad kirjeldavad oma muret biotehnoloogiaettevõtete ülemaailmse GMO-eksperimendi osas.

Teadlaste sõnum on selge: terve planeet on sattunud järjekindlate, kontrollimatute, hoolimatute ja ahnete USA korporatsioonide rünnaku alla ning nende tegevust näib toetavat ka USA föderaalvalitsus. Lahinguväljaks on meie endi keha. On šokeeriv, et GMO-teemaline arutelu on kõige vähemat kajastamist leidnud just selle suurriigi meedias, kus ollakse nii varmad üles puhuma hirmu „bioterrorismi“ ja „bioloogiliste relvade“ osas.
Kiri on väljas Suurbritannia teadusasutuse Institute of Science in Society kodulehel  ja selles nõutakse koheselt kõikide GM-taimede ja toodete loodusesse ja inimtarbimisse laskmise peatamist vähemalt viieks aastaks, et võimaldada aega põhjalikumaks testimiseks. Samuti nõuavad teadlased, et kõik eluvorme ning elavaid protsesse puudutavad patendid võetaks tagasi ning keelataks, et võimaldada avalikku laialdast uurimistööd põllumajanduse ja toiduturvalisuse osas.
Elu on avastus, mitte innovatsioon, leiavad teadlased, ning kõikide eluvormide ja -protsesside kohta käivad patendid „sanktsioneerivad iidsete teadmiste ja geneetiliste ressursside biopiraatlust, rikuvad inimõiguste ja inimväärikuse aluseid, panevad ohtu tervishoiu, takistavad meditsiinilist ja teaduslikku uurimistööd ning on loomade heaolu vastu.“ GM-saak ei ole kaasa toonud selget kasu ei tarbijatele ega kasvatajatele, selle asemel kaasneb nendega suur oht kõigele elavale.
Igat laadi GMO tarbimine on katastroofilise tulemusega ning erinevalt nende eesmärgist on neil madalam saagikus ning tekib hoopis suurem tarvidus kasutada herbitsiide ja putukatõrjevahendeid. Nende mõjul arenevad välja herbitsiididele vastupidavad super-umbrohud ning pestitsiididele resistentsed putukad. Suurte biotehnoloogia korporatsioonide monopol on toonud kaasa olukorra, kus maailma näljahäda leevendamise asemel on see hoopis suurenenud – üle maailma on väikefarmerid pandud meeleheitliku vaesuse olukorda.

Suur toetus teaduskogukonna poolt
Kirjale on alla kirjutanud 828 teadlast 84 riigist, sealhulgas ka kaks Eesti teadlast: Gennadi Kobzar – Tallinna Tehnikaülikooli Keemiainstituudi bioorgaanilise keemia õppetooli vanemteadur – ning prof. Anne Luik – entomoloog, mahepõllumajanduse spetsialist, Eesti Maaülikooli professor ja teadusprorektor.
Seda avatud kirja on eelnevalt juba esitatud paljudele valitsustele ning rahvusvahelistel foorumitel. Esmakordselt esitati see juba üle kümne aasta tagasi ning aja jooksul on seda täiendatud ning lisatud allkirju. Sarnase kirja esitamine 2009. aastal ÜRO toidu ja põllumajanduse organisatsioonile ei toonud kaasa püsivat tulemust ning hoolimata suurest toetusest teaduskogukonnalt ei leia see kiri peavoolumeedias mitte mingit kajastust. Kuid me võime loota, et GMO-dega igapäevaselt läbiviidav teadustöö ning aina suurem hulk ohtudest teadlikke inimesi on lõpuks piisavalt jõuline argument, nii et seda ei saa enam ignoreerida.

Allikad: Natural News, Natural Society, The Institute of Science in Society
Foto: inprisonedwomen.wordpress.com

Toimetas Katrin Suik

Allikas: http://www.telegram.ee/maailm/teadlased-ule-maailma-nouavad-ohtliku-gmo-eksperimendi-lopetamist#.UbrTlFtLH7N

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP