RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 21. juuni 2013

USA nädalaleht: NATO andmeil toetab 70% süürlastest president Assadi


Põhja-Atlandi Lepingu Organisatsiooni (NATO) tellitud uuringu kohaselt toetab Süüria võime eesotsas president Bashar al- Assadiga 70% süürlastest, 20% on neutraalsed ja vaid 10% toetab mässulisi, teatas NATO allikaile viidates USA nädalaleht World Tribune.

Uuring näitas, et eriti hoogsalt on toetus võimudele kasvanud poole viimase aastaga. Kõige ilmekamalt kajastub see Süüria sunniitide suhtumise muutuses. Neid peeti kaua aega Süüria mässuliste suurimaks toetajaks, kuid al Qaeda ja teiste terrorirühmituste teod Süüria kodusõjas panid sunniite meelt muutma.
"Inimesed on sõjast surmani tüdinud ja vihkavad džihadiste rohkem kui president Bashar al-Assadi," kommenteeris uuringu tulemust üks selle andmetega tuttav lääne allikas. "Assad on sõda võitmas peamiselt tänu sellele, et inimesed teevad temaga mässajate vastu koostööd."
Sama isiku sõnul ei suhtu sunniidid Assadi küll hästi, kuid enamik tõmbub mässust tagasi. "Alles on jäänud peamiselt välismaa võitlejad, keda rahastavad Katar ja Saudi Araabia. Neid peavad sunniidid Assadist veel palju hullemaks," nentis ta.

NATO ei saanud sõjaolude tõttu viia Süürias läbi tavapärast uuringut ja tugines seetõttu Süürias tegutsevate, lääne rahastatavate aktivistide ja organisatsioonide hangitud ja esitatud andmeile.
Süüria sõja alguses oli suurem osa süürlasi veel osavõtmatu ja katsus vältida poole valikut. Mässuliste kuritegude aina tooremaks muutudes kaldus aga üha rohkem süürlasi toetama riigivõimu. Mässuliste võimu alt vabastatud alade elanikest paljud astusid kättemaksusoovist vabatahtlikult rahva omakaitse üksustesse.
Bashar al-Assadi seni suurimaks sisepoliitiliseks eduks peetakse mullu kurdidega saavutatud kokkulepet. Selle kohaselt said kurdid oma asualal autonoomia ja võtsid seal julgeoleku tagamise ning piiri valvamise enda kätte. See võimaldas Süüria kaitseväel suunata oma sealsed üksused riigi teistesse osadesse mässu maha suruma. Ajakirjanduse andmeil saavutas Bashar al-Assad toona kurdidega ka kokkuleppe, et nood astuvad vajadusel samme olukorra destabiliseerimiseks Türgis, peamiselt sealsel kurdide asualal.
Iisraelil tasub valmistuda Assadi võiduks, soovitas 10. juunil peetud pressikonverentsil Iisraeli luureminister Yuval Steinitz. Ta lisas, et on praeguse presidendi võitu uskunud alati ja et USA mullune hinnang, mille kohaselt langevat Assadi valitsus peagi, osutus valeks.

Allikas: http://www.ohtuleht.ee/530909

Lugege veel ühte Tõnu Kalveti artiklit Süüria teemadel: http://www.ohtuleht.ee/530688

1 kommentaari:

loan lending plc 3. märts 2015, kell 10:56  

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP