RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 16. juuni 2013

Piirileppe-konverentsi juhataja avasõnavõtt

Kui rahvuslike organisatsioonide ümarlaud Paides kokku tuli, oli kiirustamine piirileppega juba täies hoos. Ja siis tekkis mõte, et kas me tõesti laseme sellel asjal kõigel toimuda, olgugi, et me teadsime, et suur enamus rahvast kahtleb selles ettevõtmises.
Üks põhjus, mis meie arvates on, on see: eesti rahva mälust Tartu rahuleppe tähtsuse kustutamine, mis algas peale juba nõukogude okupatsiooni ajal koolis. Tartu rahulepingut vaadati Vene vaatenurgast. Ja kahjuks see protsess on põlvest põlve jätkunud. Ma tahaks, et ma ei tee ülekohut meie ajalooõpetajatele, aga need, kelle juured on veel hariduslikult teises ajas, võib-olla ei tunneta Tartu rahulepingu tegelikku ja kogu tähtsust eelkõige meie rahva jaoks.

Vaadates nüüd tekkinud olukorda, kus kõige ilmekam oli televisioonis „Foorumi” saade, kus hääletajatest 87 protsenti oli selle leppe vastu, ja me ei ole siiamaani saanud rahuldavat selgitust, miks on vaja sellega kiirustada ja miks on vaja see nüüd kiiresti kohe alla kirjutada. Seetõttu tekib rahval õigustatud soov saada selgitust: mis toimub?

Rahvas, kes on ühinenud, pannud toime Tartu rahulepingu sõlmimise ja saavutamise ime, nende järglased nõuavad kaasarääkimisõigust. Ja seda nõuab ka meie põhiseadus.
Niisiis on meie konverents kaheblokiline. Üks on tellitud ettekanded tunnustatud selle ala asjatundjatelt ja teiseks on korraldavate organisatsioonide sõnavõtud.
Korraldustoimkonna poolt on veel palve mitte jätta tähelepanemata seda korjanduskarpi üleval seina ääres, ja teiseks on sealsamas lauapeal välja pandud kirjandus, mis on - korraldajate arvates - asjakohane ja võib pakkuda huvi.

Rein Koch

Piirileppe-teemalise konverentsi „Tartu rahu puutumatuse kaitseks” juhataja avasõnavõtt 1. juunil 2013 Eesti Rahvusraamatukogus.
Autor on konverentsi „Tartu rahu puutumatuse kaitseks” korraldustoimkonna liige ning sama ürituse juhataja, ühtlasi Eesti Vabaduspartei - Põllumeeste Kogu juhatuse liige.

1 kommentaari:

loan lending plc 3. märts 2015, kell 10:59  

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP