RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 9. juuni 2013

MATTI ILVES: KES MINEVIKKU EI MÄLETA...

Juba Juhan Liiv on kirjutanud: "Kes minevikku ei mäleta, elab tulevikuta!" Praegu kahjuks on meil jälle sellised ajad käes, kus igati lausa soovitatakse ja sunnitakse eestlatel tõeline ajalugu unustada.

Esimine läbimurdeteos meie euroajaloolastelt oli "Eesti ajalugu II" ja tõelise kurioosumina sai see üllitis ka tunnustatud preemiaga. Postimees, 15.05.2013: ""Eesti ajaloo" sarja II köide tunnistati parimaks eelmisel aasta ilmunud ajalooteoseks ja pärjati täna Eesti kunstiakadeemia välja antava ajalookirjanduse aastapreemiaga."
Preemia omistamine näitab aga kujukalt nii ajaloolaste, žürii ja riigijuhtide lömitamist Euroopa Liidu suundumuste ees. Kirjutasin ka blogis seoses selle ajalooraamatu ilmumisega, SIIN.

Euroopa unitaarriigi (selge on, et NSVL oli unitaarriik ja selliseks kujuneb ka nn. Euroopa Rahvusriikide Föderatsioon või Euroopa Ühendriigid) ehitajatel on juba ammu rahvuste ajalugu olnud nagu kont kurgus ja seda püütakse igati kohandada eesmärgipäraseks, teisisõnu, uuseti ümber kirjutada.
Lugesin hiljuti ühte, võib ütelda, et rahvusriikide vastast propagandaraamatut - Council of Europe, "Euroopa ajaloo risteed" Argo 2012 ja seal käsitleti uue euroajaloo õpetamist nii:

"31. oktoobril 2001 võttis Euroopa Nõugogu Ministrite Komitee vastu soovituse Rec(2001) 15 ajaloo õpetamistest 21. sajandi Euroopas.
Selle aluseks on Euroopa Nõukogu ajalooõpetuse-alane pikaajaline töö ja projektipõhine tegevus, mis sai alguse juba 1950. aastate algul. Soovitus oli, nii tol ajal kui praegu, ainus omalaadne alusdokument Euroopas.
Dokument tegeleb mitmesuguste küsimustega, nagu õppekava sisu, õppetööle lähenemine, õpetajate koolitamine ja uute tehnoloogiate kasutuamine; ennekõike annab see aga selge üldpildi sihtidest, mida sajandi ajalooõpetamine peaks endale 21. sajandil seadma.
Selles tõstetakse esile kaks olulist aspekti:
- ajaloo õpetamisel on tähtis osa vastutustundlike ja aktiivsete kodanike kasvatamises ja lugupidamise tekitamises igat liiki erinevuste vastu demokraatlikus ühiskonnas;
- ajaloo õpetamine peaks arendama õpilast suutlikust informatsiooni kriitiliselt analüüsida ja tõlgendada dialoogi, ajalootõendite otsimise ja avatud debati kaudu, mis põhineb eri vaatenurkadel, iseäranis juhul, kui arutatakse vaidlusi põhjustavaid ja tundlike teemasid."

Selle teksti eesmärgid on muidugi näiliselt ilusad, kuid panite kindlasti tähele, et see sarnaneb nagu kaks tilka vett nõukogudeaegsete juhistega mis tulid "kõrgemalt poolt".

Tegelik eesmärk paljastati samas propagandateoses veidi hiljem: "Paljud väidavad, et meie Ida-Euroopa regioonis tuleb ühe ruutkilomeetri peale liiga palju ajalugu, või siis - nagu kord kirjutas itaallane Claodio Margis - Ida-Euroopa rahvad ei valda unustamise kunsti. Need üpriski paikapidavad väited viitavad selle Euroopa osa "ajaloo koormale": möödunud aegade ülekohus ja ebaõiglus takistab liigagi sageli neil rahvastel maadel oma oleviku ja tuleviku kujundamist."

Selge, isegi loll saab nüüd aru, et meil tuleb unustada enda ajalugu, mis on "koormav" ja asume alles siis ehitama õnnelikku, päikesepaistelist tulevikku.

Ma lausa kardan, kui samad preemia saanud euroajaloolased jõuavad ükskord Eesti 19...20. sajandi ajaloo kallale, mis jääb siis järgi näiteks Vabadussõjast, Eesti Wabariigist ja teistest meile olulistest ajaloosündmustest.
Aga pole viga, see eurohullus kaob vast varsti igavikku koos E Liiduga.

6 kommentaari:

Anonüümne 9. juuni 2013, kell 13:59  

NAzi Saksamaa tahtis ka Euroopa Ühenderiike teha nii et mina uues Föderatsioonis midagi halba ei näe sest Euroopas on ikkagi põlisrahvas aga muidugi Lääne-Euroopas on neid kuradima neegreid ja moslemeid liiga palju nii et see on mõnes mõttes kahjulik kah!Aga kui Föderatsioon tuleb saab kunagi selle probleemi lahendatud!Nad kas tapetakse või saadetakse koju!

Karl 9. juuni 2013, kell 16:00  

Kuule Anon, puuga oled pähe saanud või? Need "Euroopa Ühendriigid", mida tahtis Natsi-Saksamaa luua, pidanuks olema fašistlik korraga ning kõik sinna kuuluma pidanud riigid oleksid olnud tegelikult Saksamaa satelliitriigid, mille liidrid oleksid pidanud andma truudusvande Hitlerile. Nüüdisajal Euroopas loodavad Euroopa Ühendriigid on neomarksistlikud ehk siis totaalselt erinevad Hitleri fantaasia Euroopast... Kuigi jah, praegu koogutab Eesti valitsus jt puppet-valitsused Brüsseli ees, nii nagu mõned aastakümned tagasi koogutasime NSVL-u koosseisus Moskva ees. Loodav Euroopa Föderatsioon on süsteemselt surmav rahvusriikidele. Irw... Immigrante tapma küll ei hakata, nad võetakse lahkelt vastu ja jaotatakse võrdselt liikmesriikide vahel ära. Euroopa Ühendriikidesse astudes oleks Eestile massiimmigratsioon paratamatus.

loan lending plc 3. märts 2015, kell 11:05  

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.

Anonüümne 3. märts 2015, kell 11:51  

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.

Unknown 4. juuni 2017, kell 14:02  

Tere kõigile, Kas sa rahaliselt pigistatakse? Kas sa otsima vahendeid, et maksta ära laenu ja võlad? Kas sa otsima rahanduse asutada oma äri? Kas teil on vaja isikliku või äri laenu erinevatel eesmärkidel? Kas sa otsima laenude suurte projektide elluviimisel? Tagada laenu meilt täna ja alustada millegi rahuldust. Meie tehingu 100% garanteeritud, sest me tagama ka südamlik suhted klientidega. Pakume Laenud ilma krediidi kontrolli, nr tagatise lihtsa sammuga, kiiresti rahastamise ja madala intressimääraga 3%. Miks jäävad rahalist jaotus? Võtke meiega juba täna e-posti teel: Oceanicfinance113@gmail.com

Urgent Loan 16. jaanuar 2024, kell 02:13  

Lugupeetud laenutaotlejad

Kas teil on rahalisi raskusi? Kas soovite alustada oma äri? See laenufirma asutati inimõiguste organisatsioonid üle maailma, mille ainus eesmärk on aidata vaeseid ja rahalistes eluraskustes inimesi. Kui soovite laenu taotleda, võtke meiega ühendust allolevate üksikasjadega: elenanino0007@gmail.com

Nimi:
Vajalik laenusumma:
Laenu kestus:
Mobiiltelefoni number:

Tänan teid ja Jumal õnnistagu teid
USLADA
Jelena Nino



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP