RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 5. veebruar 2014

Kõne Tartu rahu 94. aastapäeva üritusel Tartus Rahumaja juures Vanemuise 35

Kallid siinolijad!
Suur tänu neile, kes tänase ürituse on taas suurejooneliselt korraldanud ja neile, kes oma kohalolekuga Tartu rahulepingut austavad. Võime uhkusega öelda, et 94 aastat tagasi kirjutati siinsamas kuldsete tähtedega suurt rahvusvahelist tähelepanu äratanud ajalugu. Kõne all on Tartu rahuleping Eesti Vabariigi ja Vene Föderatsiooni vahel.
Oleme juba kuid pinges oodanud Hiiobi sõnumit, mis 24. jaanuaril kohale jõudis. 18. veebruaril kavatsetakse alla kirjutada uuele piirilepingule. Kui sellele tõesti järgneb triljoni euro väärtusega Saaremaa suuruse Petserimaa ja Ingeri valdade loovutamine, siis kindlasti kuulutatakse see päev kunagi riiklikuks leinapäevaks. Vaatamata sündmuse traagilisusele, ei tohi me langeda musta masendusse ega EV põhiseaduslikku korda hooletusse jätta!
Eesti Vabariigil on kaks tugevat riigiehituslikku dokumenti, põhiseadus ja Tartu rahuleping. Tänu tarkadele riigiehitajatele on need osavalt kokku kirjutatud. Ehituslikke oskussõnu kasutades ei saa remontida üht, muutmata samal ajal teist.
On tekkimas kummaline olukord. Eesti Vabariigi piiri nihutamine 1944. ja 1945. aastal oli õigustühine stalinistlik kuritegu. Ometi soovitakse seda uue piirilepinguga põlistada. Huvitav huvitab. Tahetakse sõlmida uut piirilepingut, aga missugune senine dokument õigusjõu kaotab, sellest vaikitakse. Nii on Eesti Vabariigi idapiiri küsimuses tekkimas kaks iseseisvat rahvusvahelist dokumenti. Kumb neist on õige, kas Tartu rahuleping või uus piirileping? Kui selles asjas rahvusvahelise kohtu poole pöörduda, siis pole meil kindlasti kaotust karta.
Müts maha Eesti Vabariigi põhiseaduse loojate ees! Nad nägid ette võimaluse, et keegi võiks nurgaadvokaadi võtetega Eesti Vabariigi terviklikkuse kallale kippuda. Riigi jagamatus on Eesti Vabariigi põhiseaduses vähemalt kolmekordse tõkkega kaitstud. Kõik, mis pole kooskõlas Eesti Vabariigi põhiseadusega, sealhulgas uus piirileping, on õigustühine!
Iga kodaniku kohus on vastu seista Eesti Vabariigi huvide kahjustamisele, õigusliku järjepidevuse ja territoriaalse terviklikkuse rikkumisele!
Tartu rahuleping kehtib ja Eesti Vabariigil on ainult üks õige valik!
Võib-olla peame me midagi üle võtma oma Ukraina sõpradelt, kes tänaval õpetavad rahvast võõrandunud poliitikuid.
Tänan kuulamast!
Aldo Kals
2.02.2014

Allikas: Mart Niklus

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP