RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 18. veebruar 2014

Konservatiivne Rahvaerakond kutsub inimesi välisministeeriumi ette piirileppe vastasele protestile

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond
Pressiteade
Tallinn, 17.02.2014

Konservatiivne Rahvaerakond kutsub inimesi välisministeeriumi ette piirileppe vastasele protestile
Eesti Konservatiivne Rahvaerakond kutsub samal ajal, kui välisminister Urmas Paet annab Moskvas vaid mõni päev enne meie iseseisvuspäeva allkirja loovutuslikule piirileppele patriootlikke eesti inimesi Tallinnas Islandi väljakule meelt avaldama.
Oleme jätkuvalt seisukohal, et tegemist on Eesti põhiseaduse ränga rikkumisega ning valitsusel ja riigikogul puudub õiguslik alus ja poliitiline mandaat taoliseks ühepoolseks loovutuseks. Ühtlasi on plaanitav leping meile ulatuslikku majanduslikku kahju põhjustav, kuna loovutame Venemaale vähimatki vastu saamata miljardite eurode väärtuses loodusvarasid.
Konservatiivne Rahvaerakond kutsub kõiki eesti inimesi, kes Paeti tegevuse suhtes vastumeelsust tunnevad liituma teisipäeval kell 12.00 Tallinnas Islandi väljakul välisministeeriumi ees toimuva protestiga.

Allikas: http://www.ekre.ee/

Meeleavaldus piirimuutmislepingu vastu

Aeg: 18.02.2014, 16:00
Koht:
Korraldaja: Eesti Konservatiine Rahva Erakond
Kontaktisik: Kalev Essenson
Telefon: 523 6393
Lingid:
E-post: kessenson@gmail.com
Tasuta!  

Pikett kõiki osapooli (Eestit, Venemaad, lääneliitlasi ja NATO-t) alandava uue piirilepingu vastu ja põlisrahvaste olemasolu ning säilimise ajaloolistel asualadel kaitseks!

Toimuvad järjekordsed piketid Eesti Vabariigi Valitsuse Eesti riigile kahjuliku tegevuse vastu. Kõiki osapooli alandava uue piirilepingu sõlmimist mahitavad postsovetlikud Eesti valitsejad (sardellpoliitikud) petavad rahvast ka selliselt kui püüavad jätta muljet nagu oleks tegemist ainult nii- või naasuguse kõverjoone joonistamisega maailma kaardile. Unikaalsete, väikesearvuliste põlisrahvaste säilitamise tagamist nende ajaloolistel asualadel, kui piiriläbirääkimiste kõige olulisemat küsimust, ei võetud isegi piiriläbirääkimiste agendasse! Rohkem kui kümne aasta jooksul keskenduti ainult nende alade Venemaale kandikul kinkimisele ning lootusele, et Venemaa siiski ükskord selle kingituse vastu võtab, millega Eesti valitsejad saaksid oma uute peremeeste ees uhkeldada ja präänikuid teenida! Euro-Eesti valitsejad (sardellpoliitikud) ignoreerisid seejuures arrogantse üleolekuga Venemaa võimude ilusat žesti ja ettepanekut setude (põlisrahva) kogukonna reanimeerimiseks nende teisele poole kontrolljoont jäävatel asualadel. 5,2%-i Eesti territooriumist loovutamine ilma lepinguid põlisrahvastele nende põliste asualade säilitamise kohta vastu taotlemiseta, ca 25 aastat väldanud sado-maso mängude harrastamine Eesti-Vene suhetes mõlema riigi sisepoliitiliste eesmärkide saavutamiseks - näitab postsovetliku Eesti välispoliitika läbikukkumist ning ebaprofessionaalsust ja põlisrahva eluliste/eksistentsiaalsete huvide reetmist valitsejate poolt. Inimõiguste ja globaliseerumise ajastul kaotavad piirid järjest oma endisest tähtsusest. Suurimaks jõuteguriks, mis määrab ära väikesearvuliste põlisrahvaste püsimajäämise oma ajaloolistel asualadel, on nende reaalne olemasolu seal. Kõiki osapooli (Eestit, Venemaad ja nn lääneliitlasi) alandav uus piirileping muutuks osapooli oluliselt vähem alandavaks, kui sinna lisada positiivne osa - Eesti, Venemaa ja rahvusvahelise kogukonna meetmete pakett põlisrahva (ennekõike setude, ingerlaste ja vadjalaste) kogukondade reanimeerimiseks nende ajaloolistel asualadel.
 
Allikas: http://kultuuriaken.tartu.ee/?event=1392634893

2 kommentaari:

Anonüümne 18. veebruar 2014, kell 09:41  

Olen platsis! Võitleme koos seltsimeestega piiri- rahvaste eraldamise vastu! Panen Georgi lindi ka plakati külge. Tehke sama.

Unknown 18. veebruar 2014, kell 11:37  

Ilmar Vananurm

Ärgu olgu reeturitel kohta!
(itk & anateem)

Meie valitsus, kes oled kuskil kõrgel,
häbistatud saagu sinu nimi
nii maa peal kui maa all!
Ärgu Kõigekõrgem andku sulle leiba
ega lootust näha ülehomset!
Ärgu olgu reeturitel kohta
oma kodus, oma kodupinnal
ega südameis, kes Eestit armastavad!
Ärgu jätkugu teil võimu ega voli
alandada hingi, keda te ei vääri!
Ärgu iial tulgu rahvapõlgurite riiki!
Ärgu andku uni teile puhkust!
Kostku teie öödes äratõugatute itku!
Saatku põlgus alati te nime –
vendi-õdesid te maha salgasite!

Toompeal 18. mail 2005
ja Petserimaal 18. veebruaril 2014



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP