RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 3. veebruar 2014

MATTI ILVES: RIIGIEELARVETE KÄRPED

"Postimees": "Uue riigikogu valimise eelsel aastal on äsja jõudnud riigiasutuste, ministrite ja kantsleriteni rahandusministri memo, mis puudutab kärpevajadusi nii tulevaks 2015. aastaks kui ka 2016. aastaks. ...Seis on rahandusministeeriumi jaoks üsna selge: eeskujulikust eelarvest on tuleval aastal puudu 55,8 miljonit eurot ja 2016. aastal 59,7 miljonit eurot. Rahandusministeerium on välja jaganud kärpeülesanded.
Mõned markantsemad näited: haridusministeerium peab oma kulust maha arvama 14 miljonit, siseministeerium ligi kümme miljonit, sotsiaalministeerium kuus miljonit, kultuuriministeerium viis ja majandusministeerium samuti viis miljonit eurot."

Alles hiljuti kirjutasin, et Eesti on sisuliselt pankrotis ja riigikoguerakondade valitsemine on täielikult ebaõnnestunud, selle artikliga saate tutvuda SIIN.
Nüüd aga pankrotiseisund süveneb veelgi, seda näitavad äsja Jürgen Ligi poolt väljakuulutatud kärped 2015. ja 2016.aastaks.

Eriti valusalt puudutavad kärpeülesanded haridusministeeriumi. Nüüd tuleb õpetajatel ära unustada unistused väärikast elamisväärsest palgast ja vähenevad ilmselt ka õpetajate töökohad, mis omakorda annab järjekordse löögi ka meie koolides antavale haridusele, hariduse allakäigust SIIN. Meil ei maksa ennast petta lasta PISA uuringutulemustest, sest arvan, et Eesti hea koht on seotud põhiliselt läänemaailma haridustulemuste langusega. Meie haridust ei ole suudetud vaid nii efektiivselt lammutada. Samuti jätkub ka koolide sulgemine ja ühendamine.

Siseministeeriumile alluvad päästeametnikud, unustage nüüd ära teie eluohtliku ja raske töö väärikas tasustamine, sest suur kärbe ei jäta palgale mõju avaldamata.
Eriti kahju on meie kultuuritöötajatest, kes võrreldes isegi õpetajatega olid juba ilmselgelt alamakstud. Eesti rahva kultuurile ei pöörata ilmselt üldse tähelepanu, sest ees seisab üleminek E Liidu ühtsele - "eriti kõrgele liberaalsele" kultuurile.

Jürgen Ligi foto: Peeter Langovits / Postimees

4 kommentaari:

Anonüümne 3. veebruar 2014, kell 15:32  

http://www.km.ru/v-rossii/2014/02/03/vnutripoliticheskaya-situatsiya-v-rossii/731270-sistemnyi-krizis-kapitalizma-deg .
kapitalismi kriis ja inimkonna degradeerimine

The Watcher 3. veebruar 2014, kell 17:20  

Paistab,et riigijuhte see fakt ei häiri,et Eesti riigist saab peagi uus Detroid ja Chicago.
Sisuliselt saab see kukkumine hullem olema,kui Lätlaste kriis seda oli.
Maailma mõjukad juba plaanivad uut kriisi ja selle taustal eesti riigi väljavaated on kasinad.

Ojulandi uue,parem erakonna idee on nagu nalja number. Veel varjatud Marksismi viljelejate parteisid? Ei tänan.

Anonüümne 3. veebruar 2014, kell 23:30  

Pole viga. Parts hakkab kuuldavasti järgmist 4 miljonit eurot Estonian Airi süstima.

Anonüümne 6. veebruar 2014, kell 08:36  

Avalik sektor tuleks Eestis kaheks lõigata ,teenendav ja valitsev sektor.Tegelikult on nad kõik palgatud elanike teenendama ,paraku paljudele neist see kohale ei jõua.Teenendavat osa kärpida ei ole võimalik ,seda ona juba piisavalt nuditud mille tulemusena lahkuvad riigist arstid ,õpetajad, päästjad ,korrakaitsjad jne.Valitsevat personali ei ole kordagi kärbitud ,pigem on neid nuumatud ka kõige raskemal ajal.Alustades siis omavalitsustest kuni ministeeriumiteni välja.Lugedes 2014a eelarvet siis sellest keerulisest aruandest selgub ,et 8 miljardilisest eelarvest moodustavad valitsemiskulud 1,4 miljardit!Paneb veidi mõtlema?AK riigieelarve esitamisel "tordina" jäi silma sama suur summa "muud kulud" nimetuse all.Arvan ,et ka see summa maksumaksjani ei jõua.Seega on juba ~3 mijardit maksumaksjast mööda jooksnud.Kahjuks ei tea kas ministeeriumitele eraldatavatest summadest on sisse arvestatud nende palgafond ja esinduskulud või jääb see eeltoodud 1,4 alla?Aga kui ei jää siis võib ainult oletada ,et pool eelarvest on valiseva sektori ülapidamiskulud.Kulud milles ei kajastu õpetajate ,arstide ,päästjate jne. palgad.Mul ei ole võtta naaberriikide eelarveid kuid olen enam kui kindel ,et pool eelarvest kohe kindlasti ei kulu neil valitseva sektori toitmiseks.Seega ,elab Eesti riik üle oma võimete!
Lisaks veel TTV lingi Raidi reportaazist EE tegevusest ameerikmaal.Saate korraliku jahmatuse osaliseks.
http://www.tallinnatv.eu/index.php?id=12185



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP