RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 12. veebruar 2014

MATTI ILVES: KORRUMPEERUNUD EUROOPA LIIT

Foto: Cecilia Malmström, ELi siseasjade volinik

Euroopa Liit on läbinisti korrumpeerunud, nii selgus Euroopa Komisjoni äsja koostatud aruandes korruptsioonist. Igal aastal antakse liidus altkäemakse 120. miljardi euro ulatuses(!), mis on kohutavalt suur summa. "Korruptsioon õõnestab kodanike demokraatlike institutsioone ja õigusriiki, see kahjustab Euroopa majandust ja jätab osariigid hädavajaliku maksutuluta", ütles ELi siseasjade volinik Cecilia Malmström.

Malmström esitas meetmete loetelu, millega komisjon loodab toetada liikmesriike korruptsioonivastases võiluses. See hõlmab ettepanekuid selle kohta, kuidas parandada läbipaistvust ning sisekontrolli mehhanisme.
Brüsseli uuringu tulemustel usuvad üle poole liidu kodanikest, et altkäemaks on viimase kolme aasta jooksul oluliselt suurenenud ja seda just võlakriisi ajal. Nii arvavad 99% kreeklastest, 97% itaallastest. Leedus, Hispaanias ja Tšhhi Vabariigis arvab nii 95% küsitletutest. Rootslastesd arvavad, et altkäemaksud on suurenenud vaid 54%.
Küsitlused ettevõtetes on umbes sarnased, Euroopa ehitussektoris on 79 protsenti inimestest usub, et korruptsioon on suurenenud ka nende tööalal.

Kõige krooniks Euroopa Liidu institutsioonid varjavad ja salastavad kodanike eest enamikku akadeemilisi uuringuid, mis on sellest raportist lihtsalt väja jäätud!

Salastamine Euroopa Liidus on juba pikkade traditsioonidega, Jüri Lina kirjutab:
"30. oktoobril 1994 avaldas "Dagens Nyheter" Jesus Alcala kirjutise salatsemisest Euroopa liidu võimukoridorides. Materjalid, mida ta tutvustas, tuletavad meelde George Orwelli kirjeldatud olukorda romaanis "1984". Euroopa liidu juhtametnikud tahavad, et ükski ametlik dokument tähtsate otsustega ei lekiks ajakirjandusse. Seepärast vasustatakse iga materjali koopia salakoodiga, et oleks võimalik tuvastada, kes andis dokumendi ajakirjandusele. Ametnikud peavad vastavas eriankeedis teatama ka nende isikute rahvused ja tegevusalad, kellega nad suhtlevad. Lisaks on nad kohustatud ilmutama mismoodi nad suhtlevad. Seesugust jõledat kontrollisüsteemi ei olnud isegi Nõukogude Liidus."

Kasutatud allikas: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/02/03/eu-mitglieds-staaten-koennen-korruption-nicht-bekaempfen/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP