RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 18. veebruar 2014

MATTI ILVES: HISPAANIA KÄITUB ILLEGAALSETE IMMIGRANTIDEGA RESOLUUTSELT

Hispaania on asunud käituma illegaalsete sisserändajatega küllaltki karmilt. Nimelt tulistas piiripolitsei kummikuulidega Aafrika sisserändajaid, kas püüdsid maabuda Ceuta rannikul. Selle tagajärjel uppus 12 aafriklast, siseminister ütles, et politsei käitumine oli asjakohane.
Tuli kummikuulidega avati 25. meetri kauguselt, nii püüdsid ametivõimud takistada sisserändajate jõudmist Hispaania territooriumile.

23 aafriklast kes siiski jõudsid kaldale, anti üle vahetult Maroko ametiasutustele. Juba aastal 1992. on Hispaania ja Maroko sõlmisinud kokkuleppe, mille kohaselt Maroko on kohustatud tagasi võtma sisserändajaid, kes tulevad Hispaaniasse ebaseaduslikult.

Selline lähenemine on vastuolus Euroopa Liidu õigusega. Mis ütleb, et pärast seda, kui sisserändaja on jõudnud E Liidu territooriumile on tal õigus taotleda varjupaika. Niikaua, kui taotlust ei ole uuritud või menetletud, ei tohi neid tagasi saata.
Vähemalt siin käituvad hispaanlesed enam-vähem riigi, mitte osariigina ja eiravad ELi seadusi. Meie alandlikelt ja käsutäilikelt poliitikutelt sellist julgust ükskõik mis küsimustes muidugi oodata ei maksa.

Kasutatud allikas: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/02/15/spanische-grenzpolizei-erschiesst-fluechtlinge-aus-afrika/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP