RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 15. september 2014

Andres Lindmäe: Valel põhinev reaalsus ehk miks ei saa uskuda massimeediat

Arst Andres Lindmäe, kes omal ajal sai Tartu Ülikoolis kiitusega kirurg-traumatoloogi diplomi, avastas aastaid tagasi läbi valede ja rahamängude meditsiinis, et manipulatsioon toimub ka igal pool mujal: näiteks poliitikas, majanduses, hariduses ja meedias. Lindmäe sattus suurema tähelepanu alla käesoleva aasta alguses, kui hakkas massimeediast erinevaid uudiseid ja julgeid arvamuslugusid (nt “Korruptiivselt kaaperdatud meditsiin“) avaldama enda loodud Terviseportaalis ning andis pika intervjuu Telegramile ja Raadio 2 saatele “Hallo, Kosmos!“. Ühe tema uusimatest kirjutistest “Valel põhinev reaalsus ehk miks ei saa uskuda massimeediat“ avaldame lugemiseks ka Telegramis.

“Tõde, kui me selle lõpuks kätte saame, on peaaegu alati palju hullem, kui meie tumedaimad visioonid ja hirmud.“
- Hunter S. Thompson: Kingdom of Fear
Kirjutama ajendas teadaanne Eesti ühe vähestest alternatiivmeedia kanalitest – Telegram.ee – tegevuse peatamisest.  Kommentaariumides oli ka ehedalt eestlaslikku parastamist. Minul aga on siiralt kahju, et Telegramiga praegu nii on. Mis parata – ju siis on lugejad ikka veel liiga palju massimeedia kütkes ja seda on kurb tõdeda. Telegram on Eesti meedias väga vajalik nähtus ja need parastajad ei saa oma rumalusest veel aru. Niisuguste inimeste ühisnimetaja on sheeple, mis Eesti keelde tõlgituna tähendaks – inimlambad! Ilmselt ja kahjuks ei ole Eestis veel kriitilist massi avatumaid lugejaid, et sellist lehte üleval pidada.
Samas üha enam inimesi kogu maailmas ärkab teadmisele, et  meile kõigepealt kohustusliku koolisüsteemi ja hiljem massimeedia poolt antav maailmapilt on suures osas valel põhinev. Me oleme siiani elanud peaaegu et totaalse vale ajastul – valel põhinevad nii praegune rahandussüsteem, poliitiline süsteem, haridussüsteem, meditsiinisüsteem… Põhipostulaadi on sõnastanud hästi David Icke ja Eustace Mullins: “On selge, et maailma kontrollib käputäis ülirikkaid ja -võimukaid ning nende rajatud ja nende kontrolli all hetkel peaaegu et kogu süsteem.“ Mõni võib olla nimetab neid mehi “konspiratsiooniteoreetikuteks“. Kui aga teada, et see termin on CIA poolt käibele toodud diskrediteerimaks teisitimõtlejaid, siis paistavad vast asjad teises valguses. Erinevates väljendustes aga on sisuliselt sama  väitnud ka USA presidendid John F Kennedy ja Teddy Roosevelt ning paljud paljud teised. Tavainimestele on see informatsioon veel võõras, kuna nende põhiliseks ja vahel kahjuks ainsaks infokanaliks on massimeedia.
Arusaamine nii radikaalsest uuest  informatsioonist ja selle omaksvõtmine tähendab paradigma muutust ja eeldab suurt nihet kogu inimeste (programmeeritud) maailmapildis ja see võib olla  paljudele väga raske. USA-sse pagenud endine KGB kõrge ohvitser Yuri Bezmenov väidab, et nn demoraliseerimisfaasis ühe inimpõlve koolitamise ajal 15-20 aasta jooksul on võimalik kinnistada infoprogramm, mis takistab inimesel uue ja tõese informatsiooni vastuvõtmist oluliselt, teeb selle lausa võimatuks. See väide ei saa loodetavasti olla lõpuni õige, kuna praegu võib näha, et inimesed “ärkavad üles“ ja muudavad oma arusaamu varem omandatud mõttemallide suhtes üllatavalt kiiresti.
Informatsiooniajastul on teadmatus valik. Halb valik. Kaasaegse küberneetika rajaja Norbert Wiener on öelnud, et inimesel on kohustus hankida ja läbi töötada informatsiooni. Praegu on informatsioonitulv (ja ka infomüra) massiivne ja orienteeruda selles  raske. Siin aitab loogika ja analüüsivõime ning mida rohkem on infokilde, seda avaram arusaamine. Tõeliselt väärtuslikku informatsiooni ei pakuta niisama, ikka on kandikul pakutav enamasti informatsiooni kontrollija huvides (tasuta juust on vaid hiirelõksus). Kogu maailma massimeediat kontrollivad vaid 5-6 suurkorporatsiooni. Arvamuste paljusus on näiline, ka esmapilgul peavoolumeedia seisukohtadele vastukäiv informatsioon võib tegelikkuses olla desinformatsioon ja teenida sama eesmärki, ehk siis olla nn “kontrollitud opositsioon“. Seega tuleb oma maailmapilt kildhaaval ise kokku panna ja neid kilde on õnneks tänu internetile ka leida. Massimeedia ja peavoolumeedia – need sõnad tegelikult ei ava adekvaatselt asja olemust – õigem termin on korporatiivselt kontrollitud meedia.
Ma ei loe enam ühtegi sellise meedia lehte ega vaata enam peaaegu üldse ka televiisorit! Mina, kes ma veel mõni aasta tagasi ei kujutanud hommikut ette ajaleheta käes… Miks? Esiteks, ma ei taha, et mind mõnitatakse “uudislugudega“ näiteks kellestki “staarmetroseksuaalist“ ja Anna Maria Galojanist ja nendesarnastest “meediastaaridest“.
Teiseks, ma ei taha, et mulle info kontrollijate huvides valetatakse! Tihti kuulen inimesi enesekindlalt ütlemas: “Mina olen realist!“  Kas nii ütlev inimene on kunagi mõelnud, kes, kuidas ja miks on pannud paika selle  reaalsuse? Tundub uskumatu? Lähemal vaatlusel selgub, et pea kogu inimkonna reaalsust on pandud paika kellegi huvides ja väga professionaalselt juba aastakümneid, ja tegelikult pole see olnud üldse nii raske.

Artiklit saad edasi lugeda Terviseportaalist, järgmisteks alapealkirjadeks on “Kui usud massimeediat, oled loll!“, “Propagandatööstuse sünnilugu ehk massimeedia müüdimeistrid“, “Korporatiivselt kontrollitud massimeedia ajupesu“ ja “Muutuste aeg ehk ära ole loll!“. Head lugemist!

Andres Lindmäe, arst

Allikas: Terviseportaal
Telegrami pikka intervjuud Andres Lindmäega loe siit.
Raadiointervjuud Lindmäega Raadio 2 saates “Hallo, Kosmos!” kuula siit.
Foto: 8puppydevil8 / deviantart.com

Allikas: http://www.telegram.ee/arvamus/andres-lindmae-valel-pohinev-reaalsus-ehk-miks-ei-saa-uskuda-massimeediat#.VBaesFf7Lyh

1 kommentaari:

Anonüümne 15. september 2014, kell 20:24  

Väga täpselt sõnastatud kirjutis
ja sisus väga iseloomustav tänast kõverpeeglis eestlase ilmapilti.
Kahju, aga siin ei ole muutusi ette näha, sest vastasjõud on ülekaalukalt tugevam.
Veelkord: hea kirjutis!



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP