RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 7. september 2014

MATTI ILVES: HIINA PEATAS GMO ARENDAMISE

On tõeline üllatus, et isegi Hiina peatas geneetiliselt muundatud kultuurtaimede arendamise. Hiina Põllumajandusministeerium otsustas teha kannaröörde ja mitte jätkata programmi, mis siiani arendas GM riisi ja maisi väljatöötamist ning edaspidist kasutuselevõtmist. Mõned keskonnakaitsjad ütlesid, et sellise otsuse tingis osaliselt ka avalikuse mure (isegi punahiina arvestab avalikku arvamust(!), vastupidiselt Eestile) GM põllukultuuride osas.

2009. aastal välja antud luba GM riisi ja maisi arendamiseks-tootmiseks kuulus 17. augustil 2014 uuemdamisele ja põllumajandusministeerium otsustas seda luba mitte pikendada.

Vastavalt South China Morning Post´i teatele, riigitelevisioon korraldas katse ja ostis 5 pakki riisi ühest supermarketist Huazhongi Maaülikooli lähedal mis olid juhuslikult valitud ja leidis kolmes neis geneetiliselt muundatud riisi. See oli täiesti ebaseaduslik müük ja põhjustas elanikkonnas suurt meelepaha.
2009 väljaantud sertifikaat lubas ainult riisi istutada teaduslikel eesmärkidel, mitte aga müüa avalikul turul.

Hiina on ka jõudnud isemajandamisele riisi tootmises ja seetõttu pole mõtet toota geneetiliselt muundatud versioone. Peaaegu kõik toodetud riis tarbitakse siseturul ja eksport on tühine.

Eesti osariigil oleks siis mõtet vähemalt Hiinast eeskuju võtta, sest Saksamaa ja Venemaa ning teiste GMO keelustanud Euroopa riikide eeskuju meie põikpäist valitsust ei mõjuta.

Kasutatud allikas: http://worldtruth.tv/gmo-production-in-china-halted/
 Viljatus GMO toimel on tõestatud:







0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP